Sanatı hayatın içine sokmak

SANAT AKMERKEZ’de etkinliğinin bu yıl dördüncüsü gerçekleştirildi.

Akmerkez alışveriş merkezinin her katında, koridorlarında, çeşitli dükkánların vitrinlerinde, birer sanat eserini görüyorsunuz.

Resimler, heykeller, oraya gelenlerin dikkatini çekiyor, sanat eserine odaklanmalarını sağlıyor. Bir sanat yapıtını sadece sergide, sanat fuarlarında görsünler demek, dar bir ziyaretçi sayısına indirgemek anlamına gelir. Oysa burada vitrine bakarken, yürürken gözüne takılır herkesin.

Her yıl bir de sanata katkıda bulunanlara ödül veriliyor. Bu yıl da ödülleri Kaya Özsezgin, Yahşi Baraz, Yalçın Sadak ve ben aldık.

Ödülleri İlhan Berk verdi.

Zeynep Akdilli Oral, Sanat Akmerkez’de 4 eserler kataloğunun başındaki yazısında, bu etkinliğin işlevini, farkını şöyle özetliyor:

"Sanatı, müze ve diğer kapalı sergileme mekánları dışına taşıyarak topluma daha fazla yakınlaşmak.

Sanat yapıtlarının kaldırımlarımızdan başlayarak alışveriş merkezimizin koridorlarında, mağazalarımızın vitrinlerinde aniden seyircisi ile buluşması, kişilerin başka dünyalara yolculuk etmesini sağlamaktadır."

* * *

DANIŞMANLIĞINI Tomur Atagök, Bubi, Erhan Ersöz
’ün yaptığı etkinliğin kataloğunda Tomur Atagök, Sanatın Çözümlenmesi başlıklı yazısında amaçlarını şöyle özetliyor:

"Sanat Akmerkez’de 4’ü gerçekleştiren bir grup olarak sanatı toplumla buluşturmak bizler için önemli bir hedef."

Değişik yerlerde sergilenen yapıt sayısı 125. Katalogda ayrıca sanatçıların kısa biyografileri de yer alıyor.

* * *

11 Ekim 2006 akşamına kadar sürüyor ’Sanat Akmerkez’de 4’. Bu süre içinde yolunuzu düşürüp çeşitli mekánlara serpiştirilmiş sanat yapıtlarını görmenizi dilerim
Yazarın Tüm Yazıları