Şampiyonluk tek şartla gelir

FENERBAHÇE için 3 puan ötesi anlamlar taşıyan bir maçtı.

Haberin Devamı

Derbiyi kazanırsa en güçlü rakiplerinden uzaklaşarak yoluna devam edecek hatta yakalayacağı bu avantajı ligin ikinci yarısına taşıyıp yarışı çok erken bitirip şampiyonluğa rahatça gitmesini sağlayacak kadar önemli bir karşılaşmaydı. Beşiktaş içinse var olma, yarıştan kopmama, iddiasını güçlü bir şekilde dile getirme maçıydı.
Her iki takım da bu niyetlerini çok açık şekilde sahaya koyan bir oyun oynadı. Beşiktaş deplasmanda oynuyor olmasına rağmen korkmadan, çabuk ve gerekirse baskı da yaparak rakibinin beklemediği bir tempoda başladı. Olcay’ın attığı gol bu düşüncenin bir ürünüydü. Fenerbahçe ise evinde oynadığının farkında ve istekliydi. Her ne kadar Emenike önde top tutamasa ve takımını öne taşıyamasa da attığı-attırdığı gol ve iyi oyunu ile her şeyi telafi etti. Fakat bütün planları Meireles bozdu. Kırmızı kart karşısında çok koşan ve iyi konsantre olmuş Beşiktaş için maçın kazanılması anlamı taşıyordu. Fenerbahçe ilk yarıda Emenike-Sow ve Alper ile hız ve çabukluğunu kullandı. Beşiktaş ise ileri etkili pasları ve tempolu oyunu nefis uyguladı. Eksik olmasına rağmen Fenerbahçe’nin kazanmaya dönük oyunu Beşiktaş’ın işini kolaylaştıran bir başka etkendi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE 1 PUANDAN ÇOK DAHA FAZLASINI KAZANDI

Bilic takımdaki en yetenekli oyuncu olan Oğuzhan’ı orta sahada Veli’nin yanında oynatarak tercih hatası yaptı. Ayrıca Motta varken Atiba’yı sol bek oynatmak da bence yanlıştı. Ama Meireles kırmızı kartı ile Bilic’i de kurtaran adam oldu. Oğuzhan özellikle rakip yarı alanda topu aldığında Beşiktaş’ın hücum organizasyonu bambaşka bir hal alıyor. Bu haliyle önde Fernandes değil de Oğuzhan doğru tercih olur. Fernandes beklenenin çok altında kötü bir maç çıkardı. Takımını bir eksik oynattı da diyebiliriz. F.Bahçe kendi sahasında 2 puan kaybetti diye düşünebiliriz. Ama ortaya konulan mücadele ve ötesindeki vazgeçmeme duygusu Fenerbahçe adına en büyük kazanım. Zaten bu vazgeçmeme son dakikalarda maçlar kazandırıyor ve şampiyonluğu da kazandıran bu olacaktır.

OĞUZHAN ETKİSİ

Beşiktaş korkmadan, çekinmeden ve kendine inanarak oynadı.
Siyah beyazlılar rakibinin eksik kalmasını akıllı biçimde değerlendirdi.
Veli orta sahada müthiş savaştı, yetmedi nefis bir de asist yaptı.
Oğuzhan kalitesini konuşturdu ve önde oynayınca sonuca etki etti.

Haberin Devamı

KALİTE KONUŞTU

Uzun süre eksik oynamasına rağmen bunu hissettirmedi.
Emenike gücünü ve çabukluğunu sonuna kadar kullandı.
Sow kalitesini ve değerini oynadığı yere bakmadan gösterdi.
Mehmet Topal adeta 3 kişilik koşarak puanda pay sahibi oldu.

DERBİDE İKİ HOCA

BİLİC: Oyuna başlangıçta tercih hataları yapsa da, rakibin 10 kişi kalması durumu telafi etti. Takımını maça iyi hazırladığı belli idi ama maçı kazanacak hamleleri geç yaptı. Takımına oynattığı oyun seyredilmesi büyük zevk veren bir maçın ortaya çıkmasını sağladı.

ERSUN YANAL: Raul Meireles gereksiz bir kırmızı kart görerek hocayı Kadıköy’deki bu zorlu derbide yakan adam oldu. Fakat Ersun Hoca zaten özgüveni iyi olan ve ikinci yarı çok mücadele edip yorulan takımına geç müdahele etti. Bu maç, Fenerbahçe’nin neden son dakikalarda galip gelmeyi başardığını anlatan iyi bir örnekti.

Yazarın Tüm Yazıları