Şampiyona öncesi son test

Güncelleme Tarihi:

Şampiyona öncesi son test
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2013 17:35

Dünya Süpersport Şampiyonası öncesi son test yarışları Avustralya'da yapıldı.

Phillip Island Pisti'nde iki gün süren testlerde 1.33.384'lük derece elde eden Mahi Racing Team adına yarışan Kenan Sofuoğlu, ikinci sırayı aldı. Yakhnich Motorsport Yamaha'dan Sam Lowes'in 1.33.076'lık derecesiyle birinci geldiği yarışta Sofuoğlu'nun takım arkadaşı Fabien Foret ise 1.33.614 ile üçüncü sırayı elde etti.

Kenen Sofuoğlu, Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, toplam 35 pilotun katıldığı testlerin hızlı geçtiğini belirterek, “Yarış hızlarına ulaştık, ama turlarda bizden daha iyi pilotlar görmedim. Her oturumda motosikletin ayarlarını düzelttik. Lastik sorunlarına rağmen 20 turluk iyi bir performans çıkarttım ve artık yarışa hazırız diyebilirim” dedi.

Üstünde durulması gereken bazı ayrıntıların bulunduğunu ifade eden Sofuoğlu, yeni bir takım olmalarına rağmen testlerden memnun oludğunu ve ekibiyle mutlu olduğunu belirtti.

Dünya Supersport Şampiyonası, 22 Şubat Cuma günü yapılacak serbest antrenmanlarla başlayacak. 23 Şubat Cumartesi günü sıralama turlarının ardından 24 Şubat Pazar günü sezonun 21 turluk ilk yarışı Phillip Island Pisti'nde koşulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!