Şampiyona annesinden sürpriz

Güncelleme Tarihi:

Şampiyona annesinden sürpriz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2010 12:19

Yüzmede gelecek vaad eden bir lise öğrencisiyken geçirdiği trafik kazasından sonra bedensel engelli olan Musa Burak Altun, geçen ay Kahramanmaraş'ta düzenlenen Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası'nda ikinci oldu. Altun'un annesi şampiyonadan bir ay sonra oğluna sürpriz kutlama partisi hazırladı.

Musa Burak Altun, Konyaaltı Lisesi öğrencisiyken 28 Ocak 2008'de trafik kazası geçirdi. Yüzmede Antalya il birincisi olan ve gelecek vaad eden Altun, kafatası ve bel kemiği kırıldığı, beyninde ödem oluştuğu için iki ayı aşkın süre Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yoğun bakımda kaldı. Uzun bir tedavi sürecinden sonra hayata dönen Burak Altun, bedensel engelli kaldı. Yaşamını tekerlekli sandalyede sürdüren Burak, yüzme antremanlarına ise kaldığı yerden devam etti.

Geçen ay Kahramanmaraş'ta düzenlenen Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası'na ferdi olarak katılan Burak, genel klasmanda ikinci olurken, sırtüstünde birincilik aldı. Türkiye Şampiyonası'nı bir altın bir de gümüş madalya kazanarak tamamlayan Burak'ın annesi Ayşe Altun, şampiyonadan bir ay sonra sürpriz bir kutlama düzenledi. Haftalarca önce hazırlıklara başlayan ve tüm dostlarını davet eden Ayşe Altun, konuklarla birlikte partiden önce eğlencenin düzenlendiği kafeye gelerek yerlerini aldı. Yakın bir arkadaşının, “Seninle türkü dinlemeye gidelim” diye kandırdığı Altun, kafeye girdiğinde alkışlarla karşılanınca büyük şaşkınlık yaşadı. Dakikalar boyunca sadece “Allahım inanamıyorum” diyen Burak, annesine sarılıp teşekkür etti.

Partideki konuklardan milli yüzme hakemi Cemil Yıldırım, Burak'ın madalyalarını tekrar boynuna taktı. Yüzme Milli Takım Antrenörü Osman Çullu ise plaket verdi.

Duygularını anlatmakta güçlük çektiğini söyleyen Burak, çok mutlu olduğunu ancak Türkiye'de engellilerin büyük bölümünün kendilerini evlerine kapatmalarından üzüntü duyduğunu söyledi. Antreman yaptığı Akdeniz Üniversitesi yüzme havuzunda tek başına çalıştığını ifade eden Altun, engellilere, yaşama küsmemeleri ve yaşamın içinde yerlerini almaları çağrısı yaptı.

Türkiye ikincisi olduğu şampiyona ile ilgili olarak da, “O gün anlatılamaz ki... O engelli insanların çabaları görülmeye değerdi” dedi.

Anne Ayşe Altun ise oğlunun görüntülerini kameraya kaydederken adının anons edildiğini duyduğunu, doğru duyup duymadığından emin olamayınca anons odasına koştuğunu belirtti. Burak'ın Türkiye ikincisi olduğunu öğrenince bu kez tribünde yukarı koşup Burak'ı izlemeye gelen yakınlarıyla sevincini paylaşmaya çalıştığını belirten Ayşe Altun, sevinçten bayıldığı için sonrasını hatırlamadığını anlattı.

Şampanyaların patlatıldığı partide pastasını kesen Burak daha sonra dostlarıyla birlikte eğlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!