“Şampiyon olmaya gidiyoruz"

Güncelleme Tarihi:

“Şampiyon olmaya gidiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2011 13:01

Ümit ve Genç Milli Karate Takımları, 13-16 Ekim tarihlerinde Malezya'nın Maleka kentinde yapılacak Dünya Şampiyonası'na katılmak üzere Malezya'ya gitti.

Haberin Devamı

Karate Milli Takımlar Teknik Direktörü İbrahim Erçin, milli takım kafilesinin İstanbul'dan Malezya'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, Ümit-Genç Dünya Şampiyonası için milli takım sporcularının hazırlıklara 2,5 ay önce başladığını, üç kamp dönemi geçirdiklerini ve iki turnuva bitirdiklerini belirtti. Erçin, “Takımımızın durumu şu an en üst düzeyde... Son Avrupa Gençler Şampiyonası'nda bu kategoride 17 madalya almıştık. Yeni aynı madalyayı hedefliyoruz. Avrupa Şampiyonası'ndan biraz daha zor olacak, yaklaşık 100 ülke yarışacak. Sporcularımıza güveniyoruz. Şampiyon olmaya gidiyoruz, her kategoride madalya bekliyorum” diye konuştu.

Kafilede 13'ü kadın olmak üzere 33 sporcunun bulunduğunu ifade eden Erçin, ümitler, gençler ve 21 yaş altı kategorilerinde kata ve komite dallarında yarışmalara katılacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Erçin, güçlü rakipleri arasında İtalyanlar ve Fransızlar'ın bulunduğunu ifade ederek, “Karate dalında, Avrupa, Uzakdoğu ülkelerinden daha iyi. Biz dünyada ilk 3-4 içindeyiz, güçlü bir ülkeyiz” dedi.

Kafile Başkanı Ramazan Oruç da, milli takımın uzun bir hazırlık süreci geçirdiğini belirterek, “Amacımız genel klasmanda dünya şampiyonu olmak. Umarım Türk ulusuna genel klasmanda dünya şampiyonluğunu kazandıracağız ve kabinemizin yeni Bakanına da bu başarıyı hediye edeceğiz” diye konuştu.

Avrupa şampiyonu karateci Neslihan Çalışkan da, “İkinci kez Dünya Şampiyonası'na katılıyorum. Hedefim şampiyon olmak. Genç bayan 48 kiloda yarışacağım. Çok çalıştık, inşallah Malezya'da hepimiz birinci olacağız” diye konuştu.

Avrupa şampiyonu karateci Ali Sofuoğlu da, 2010 ve 2011 yılı Avrupa şampiyonluğu derecesi bulunduğunu hatırlatarak, Dünya Şampiyonası'nda da madalyayı hedeflediğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!