Sakatlanan futbolcu kıza, anne ve abla şefkati

Güncelleme Tarihi:

Sakatlanan futbolcu kıza, anne ve abla şefkati
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2011 17:11

ANTALYA'da oynanan Bayanlar Birinci Futbol Ligi karşılaşmasında ayağından sakatlanan Medical Park Antalyaspor kalecisi 19 yaşındaki Şura Çalık'ı, aynı takımda kaptan olan ablası Kübra ve yönetici annesi Nimet Çalık teselli etti. Acı içinde kıvranan Şura Çalık, “Artık futbol oynayamayacak mıyım?” diye gözyaşı döktü.

Medical Park Antalyaspor ile Bucaspor arasında oynanan Bayanlar Birinci Futbol Ligi karşılaşmasının 42'nci dakikasında evsahibi takımın kalecisi Şura Çalık, rakip forvetle çarpışınca sağ ayak diz altından sakatlandı. Acı içinde yerde kıvranan genç kızın yardımına, aynı takımda kaptanlık yapan ablası 21 yaşındaki Kübra Çalık ile takımda yönetici olan annesi Nimet Çalık koştu. Futbolu çok sevdiği için annesi karşı çıkmasına rağmen 7 yıl önce okul takımında forma giymeye başlayan ve son 4 yıldır da Medical Park Antalyaspor'da oynayan Şura Çalık, gözyaşlarına hakim olamadı. Ambulans gelene kadar sürekli ağlayan Şura Çalık, sık sık ablası Kübra ve annesi Nimet Çalık'a dönerek, “Artık futbol oynayamayacak mıyım?” diye sordu.

KIZLARI İÇİN YÖNETİCİ OLDU

Gelen ambulansla Medical Park Hastanesi'ne kaldırılan Şura Çalık'ın önemli bir sağlık sorunu olmadığı ve kısa zamanda sahalara döneceği belirtildi. Kızı hastanaye kaldırıldıktan sonra yönetici olarak saha içerisindeki yerine dönen anne Nimet Çalık, “Şura'ya ev içinde her ne kadar ‘ördek’ lakabı taktıysak da o bizim prensesimiz. Ben kızımın ileride çarpık bacak olacağı düşüncesi ile futbolcu olmasını istemiyordum. Ancak onun futbol aşkı beni de etkiledi ve kızlarım için kulüpte yönetici olmaya karar verdim” dedi.

Kaleci Şura Çalık Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) ikinci sınıfında, forvet olan ablası Kübra Çalık ise aynı okulun son sınıfında Beden Eğitim öğretmenliği okuyor.
Medical Park Antalyaspor- Bucaspor karşılaşması ise abla Kübra'nın attığı gole rağmen 3-2 Bucaspor lehine sonuçlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!