Sadece futbola odaklanıyorum

Güncelleme Tarihi:

Sadece futbola odaklanıyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2011 12:36

ŞAMPİYONLAR Ligi’nde çok iyi bir grafik çizen Trabzonspor, "Dünyanın En İyi Futbol Takımları" değerlendirmesinde 85 sıra birden yükseldi.

Gösterdiği başarılı performansla önce UEFA’nın 2011–2012 Avrupa Ligleri’nde yer alan kulüpler arasında yaptığı başarı sıralamasında 236 takım arasında Real Madrid, Machester United ve Barcelona gibi dünyaca ünlü kulüpleri geride bırakarak 1’inci sıraya yerleşen Trabzonspor, yeni bir çıkış daha yakaladı. Trabzonspor, Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu’nun (IFFHS) "Dünyanın En İyi Futbol Takımları" eylül ayı değerlendirmesinde en iyi çıkış yapan Türk takımı oldu. Şampiyonlar Ligi’ne iyi bir başlangıç yapan Trabzonspor, 85 sıra birden yükselip 210’uncu sıradan 125’inci sıraya çıkarken puanı da 110.5 oldu. İspanyol ekibi Barcelona ise, ”Dünyanın En İyi Futbol Takımları” değerlendirmesinin zirvesindeki yerini korudu. Real Madrid 2’nci sırada, İngiliz temsilcisi Manchester United ise 3’üncü sırada yer aldı.

AVRUPA BASINININ GÖZÜ TRABZONSPOR’DA

Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi’nde yakaladığı başarı, Burak Yılmaz’ın ise ligde attığı gollerle bir çok önemli golcüyü geride bırakması Avrupa basınının da dikkatini çekti. Avrupa’daki gazeteler, özellikle Burak Yılmaz’ın ligde takımının attığı 7 golün altında da imzasının bulunmasına çok şaşırdıklarını belirttiler. Rus gazeteleri de, "Burak Yılmaz’ın ilk maçta olmayışı bizim için büyük şans" yorumunu yaptı.

BURAK:"TRABZON’DA SADECE FUTBOLA ODAKLANIYORUM"

Trabzonspor’un golcü futbolcusu Burak Yılmaz, yakaladığı çıkışın altında takım içerisindeki arkadaşlığın ve huzurun çok önemli olduğunu söyledi. Burak’ın yakın çevresine de Trabzon’da sadece futbolu düşündüğü, bu yüzdende başarılı olduğunu söylediği öğrenildi.

Golcü futbolcunun ayrıca, "Trabzon’da yaşam yok, diyenlere anlam veremiyorum. Burada futbol, bir yaşam biçimi ve bizim işimizde futbol oynamak. Trabzon’da mutluyum ve bu yıl önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum" dediği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!