Sabır, disiplin ve direnç

Bugün Başak burcundaki Ay sabahın erken saatlerinden itibaren Pluton’u tetikleyecek ve radikal değişimler için zorlayacak.

Fakat sonra Satürn’ü uyumlu etkileyecek ve sabır, disiplin ve dirençli duygular uyandıracak. Aynı zamanda yaşantınızda yapmak istediğiniz değişiklikleri gerçekleştirmek için irade ve gücü açığa çıkarmaya yardımcı olacak.

Olmak veya olmamak

Yaptığınız işi başarmak istiyorsanız, o iş olmayı bilmelisiniz. Her ne yapıyorsanız, yaptığınız şey olmalı, içinizde hissetmeli ve bütünleşmelisiniz. Kullandığınız arabayı hissettiğiniz zaman onunla bütünleşir ve tam hakkını vererek kullandığınız için başarılı bir sürücü olursunuz.

Araba örneğini her işe uygulayabiliriz. Yemek yapmak, resim yapmak, fotoğraf çekmek, organizasyon yapmak, herhangi bir proje üzerinde çalışmak, ev işlerinden ofis işlerine kadar her ne yapıyorsanız o işi içinizde hissetmelisiniz. Yaptığınız şey olmalısınız.

‘Olmak hali’ muazzam bir duygudur ve bu duygu sizi başarıya götürür.

Mesela yemek yaparken bütün dikkatinizi yaptığınız yemeğe odaklayın ve bütün duyu organlarınızla hissederek yemek yapın. Bu sırada yemek ve sizden başka hiçbir şey olmamalı. Yani başka bir şey düşünmemelisiniz. Sadece yemek ve siz, yani yemek olduğunuz zaman daha yemeği yaparken kokusu, tadı ve görünümü zihninizde uyanır. Duyu organlarınız böylece her yemek yapışınızda biraz daha gelişir.

Yaptığınız iş sizi geliştirir. Sadece aklınızı değil, duygularınızı ve bedeninizi de geliştirir. Ve yemeği sunduğunuz zaman başarınızdan dolayı sizi kutlarlar.

Bu durum sadece yemek yaparken veya araba kullanırken değil, hayatınızın her alanında, yaptığınız her iş için aynıdır. Bedeninizin yaptığı işe tüm dikkatinizi odaklayıp ruhunuzla yaptığınız zaman o işle bütünleşir, o iş olursunuz. Şayet olamıyorsanız böyle bir durumda uğraşmayın ve hemen araştırmaya başlayın. Mutlaka bir yerlerde yüreğinizde hissedeceğiniz bir şeyler vardır.

Araştırın. Gördüğünüz anda anlarsınız, içinizden bilirsiniz. Aklınızla değil, bedeninizin tüm hücreleriyle bilirsiniz. Bildiğinizi yapın ve ‘olmak halini’ deneyimleyin. Sonra yaptığınız her işi o hal içinde yapın.

Böylece hem gelişecek, hem de mutlu olacaksınız.

Astrolojik ilişkiler

İçinize kapanma nedeni sizin de tahmin ettiğiniz gibi gezegenlerin etkisi. Satürn kendi içinize yönelmenize neden olmuş. Fakat sizin doğum haritanızda zaten içe dönük biri olduğunuz görünüyor. Aslında ilişki kurmayı biliyor ve seviyorsunuz fakat düşüncelerini kendine saklayan bir tarafınız var. Satürn sizi tetikleyince bu durum daha belirgin olarak ortaya çıkmış ve ilişkinizi de etkilemiş. Bir süre önce Satürn’ün zorlayıcı etkisi ortadan kalkmış bulunuyor fakat Jüpter’in etkisiyle kendinizi sorgulamaya devam ediyorsunuz. Ve tabii sevdiğiniz kişiyi de sorguluyorsunuz. Aslında duygu ve düşüncelerinizi ona söylemelisiniz. Böylece ilişkinizi belirleyebilir ve sizi bunaltan duygudan uzaklaşmış olursunuz.

RUMUZ: SESSİZLİK
Yazarın Tüm Yazıları