Rüzgar top 5

“Huydur çeker” demişler ya, müzik ve dans Rüzgar’ın da hayatının olmazsa olmazı. Son zamanda Rüzgar’ın taktığı beş şarkıyı okurken halimize çok güleceksiniz

Haberin Devamı

Barış Manço - Arkadaşım Eşşek

İlk ezberlediği şarkılardan biri ama tüm zamanların favorisi. Bremen’de çekilen klip değil, stüdyoda olan versiyonunu daha çok seviyor. Çünkü bir yaşından beri orkestranın arkasında başına eşek kafası geçirmiş ceketli, kravatlı adamın sırrını çözmeye çalışıyor. Klip siyah-beyaz olmasına rağmen Barış Manço’nun kolyelerine, yüzüklerine kilitleniyor. Şarkıyı söylerken el hareketleriyle yaptığı anlatımlara hayran oluyor. Yaban tayları çayırda tepişiyor mu da Barış Ağabey’in parmakları tay misali birbirlerinin üstüne çıkıyor mesela, aynı şekilde bir sonraki dize de bir eli çilli horoz bir eli keçi olup dövüşüyor. “Ayrılık geldi başa katlanmak gerek” kısmını söylerken ayrılığı anlatmak için iki elini birbirinden üç hamleyle ayırmıyor mu; bir çocuk daha ne ister?

Haberin Devamı

Erkin Koray - Arapsaçı

Malum Rüzgar’ın yaş 3.5. Çözümlemek en yumuşak karnımız. Puzzle, lego, oyun hamuru Allah ne verdiyse çözümleniyor bizim evde. Bence bu şarkıda önce “Çöz beni Arapsaçı” kısmı yakaladı Rüzgar’ı. İkinci dizeyse teslim aldı, çünkü ne diyor: “Çivi çiviyi söker”. Çocukluğundan beri en favori oyuncağı alet çantası olan bir çocuk için çivi ve çekiç gerçekten fantastik iki şey. “Budur bunun ilacı” kısmının sırrıysa, bütün şurupların tatlı olması. Sırf bu yüzden günde kaç kere “Anne ateşim var, sanıyorum şurup içmeliyim” dediğini bir bilseniz?

Orhan Gencebay-Dokunma

Orhan Gencebay’ın son albümündeki Grup Seksendört yorumunu dinliyoruz. Ana oğul birlikte bir lirik danslar ediyoruz izlerken altınıza kaçırabilirsiniz. Uzaktan birbirimize koşup koşup tam sarılacakken ayrılmalar falan… Rüzgar “Ben yaralı bir gönülüm, vurup da kırıp da… Kanatıp cana dokunma” derken sözleri değil müziği anlıyor, hissediyor. “Anlaşmak bir bakış, bazen de seviyorum demektir, anlaşmak bir gülüş, bazen de bir özür dilemektir” kısmında da bir anne olarak mesaj kaygım var. Eğlenirken düşündürüyoruz. “Seviyorum seni derken, özür dilemek zor olmamalı”yı küçük yaşta öğrettim, çok mutluyum.

Bülent Ortaçgil- Benimle Oynar mısın?

Haberin Devamı

Bir çocuğun en sık sorduğu soru bu aslında, haliyle bir şarkının içinde duymak, şarkı çok başka bir şey anlatıyor olsa bile hoşuna gidiyor. Sonra galiba Bülent Ortaçgil’in sesi, müziğin ritmi benim delifişek oğlumu biraz sakinleştiriyor. “Aptal gibi suç olsam” kısmında dokuz kusurlu laftan biri olduğu için de cazip geliyor tabii. Piyano solo bölümünde de parmak uçlarında döndürmeye çalışıyorum onu, tabii ki düşüyor ve çok gülüyoruz.

Yalın - Olmasa da olur

Yalın aile dostu olduğu için vazgeçilmezi. Şarkılarının büyük bir bölümünü biliyor. Son günlerin favorisi tabii ki son klip şarkısı ‘Olmasa da olur.’ Şarkı başlar başlamaz eline gitarını alıyor, trambolinin üzerine çıkıyor ve söylemeye başlıyor. Aralardaki ıslık seslerini çıkarmak benim işim, çünkü çok çabalamasına rağmen daha henüz kendi ıslık çalamıyor. “Olmasa da olur” bölümlerini öyle yürekten söylüyor ki zannedersiniz gerçekten giden sevgiliye olmaz olsun diye ağıt yakıyor.

Yazarın Tüm Yazıları