Rüyada yaşamaktan vazgeçin

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Ne rumuz ne de isim belirtmeyen fakat, Eskişehir doğumlu bir İkizler burcu mensubu olduğunu yazan okurumdan mektup aldım. Kimliğini belirtmediği gibi yükselen burcunu merak ettiğini söyleyip doğum saatini de yazmamış. Peki ben bu mektubu niye cevaplıyorum. Çünkü, mektubun sahibi kendisinin böbrek problemi yüzünden ruh gibi dolaştığını ve duygusal problemleri olduğunu belirtmiş. Aslında son derece canlı, hayat dolu ve istekli biri olduğu halde bunlara uygun davranamadığını, isteklerini yaşarken yapamadığı için de gördüğü rüyalarda bu isteklerini gerçekleştirdiğini yazmış. Ve bu durumun ne olduğunu soruyor. Kafasını beş dakika yastığa koyacak olsa hemen rüya görmeye başladığını ve bu rüyaların çok hoşuna gittiğini belirtiyor.

Evet, rüyalar ve çok büyük istekler içinde bulunup yaşamak istediklerini yaşayamayan bir çok insan var. Bu nedenle böyle kimliği meçhul bir mektuba yer veriyorum. Zaten yaşadığı halin bir sonucu olarak mektuba bir isim vermeyi unutmuş olsa gerek.

Kendisinin farkında olan ve düşünen bir beyne sahip olan herkes için kaçınılmaz bir durum bütün bu anlatılanlar. Yaşamayı çok arzuladığınız beklentilerinizle gerçek hayatta karşılaşamadığınız zaman rüyalar ortaya çıkar.

Aslında rüyalarda yaşanılan herşey sizin özlemleriniz ve beklentileriniz doğrultusundadır. Tabii bunlar (Sadece bu ve benzer vakalar için ortaya çıkan bir durum.) sizi büyük ölçüde rahatlatır. Ve giderek her fırsatta uyumak için büyük arzular duyarsınız. Hatta, uykuda geçirdiğiniz vakit uyanık geçirdiğiniz zamandan daha fazla olmaya başlar.

Bu durumun bir çeşit depresyon olduğunu belirtmekte yarar var. Çözümleyemediğiniz sorunlardan özlemini duyduğunuz ve ulaşamadığınız her ne varsa bütün bunlarla rüyalarınızda karşılaşırsınız. Hatta çok kızdığınız, nefret ettiğiniz olaylar ve durumlarla da rüyalarınızda karşılaşıp bunların intikamını alırsınız. Şuurlu yaşantınızda söyleyemediğiniz her ne varsa söyler, yapamadığınız herşeyi yaparsınız.

Rüyalarda yaşanan bütün bu olaylar, savunma mekanizmanızın bir oyunudur. Hayata tahammül etmeyi kolaylaştırırken çözümsüz kalan bir çok şeyi de çözmenize yardım eder.

Bütün bunların sonucunda neyse ki, rüya diye birşey var, demek gelir insanın içinden. Evet, gerçekten rüya görme yeteneğine iyi ki, sahibiz. Yoksa, nasıl bu hayata katlanabilirdik. Şimdi bu yazıyı okuyan kimileri için bunun hiç anlamı olmayabilir. Rüyalarını hatırlamayanlar ise, hiç mi hiç anlamayacaklar. Bu demektir ki, sizin depresyon gibi bir sıkıntınız yok. Rahat olabilirsiniz. Ancak, yine de burada anlatılanları anlamaya çalışın. Çünkü, bir yakınınız aynen bu durumu yaşayabilir ve ona böylece yardımcı olabilirsiniz.

Evet, bu durumda bulunan kişilerin normal hayata adapte olabilmeleri için yardıma ihtiyaçları vardır. Çünkü, hayatın büyük bir bölümünü yatakta geçirmek pek de istenilen bir durum değildir. Pratik hayatın içinde yaşayacağımız bir çok tecrübeler var. Ve bu tecrübeleri uyku esnasında rüya kanalıyla yaşamaktan çok farklı sonuçlar elde edilecek.

Bu nedenle vakit geçirmeden bir doktora görünüp ondan yardım almak ve hayatı doyasıya ve olabildiğince yaşamak, uykuda yaşamaktan daha doğru diyorum, Yasemince...






 








Yazarın Tüm Yazıları