Rüya sembolleri

Böcek: Rüyada böcek görmek küçük sıkıntıları, devamlı problemleri gösterir. Uğur böceği, beklenmedik güzel bir haber, sağlam bir dost olarak yorumlanır.

Geleneksel yorumda böcek öldürdüğünü görmek, gören kişinin üzerinde çalıştığı işin başkası tarafından alınabileceği şeklinde yorumlanır.
Cam: Cam, berrak ama kırılgan bir durumu ya da kişiliği sembolize eder. Kırık camlar, parçalanmış hayallere ya da ideallere işaret eder. Geleneksel yorumunda cam kırmak, hayal kırıklığı ve sıkıntı, cam silmek ise faydalı ve yeni iş olanaklarını gösterir.
Giyinik olmamak: Rüyada kişinin kendini kıyafetsiz olarak görmesi, dikkat edilmezse hoş olmayan sırların ortaya çıkacağına dair bir uyarıdır. Ya da ortaya çıkmış sırların kişiyi rahatsız edişinin bir ürünüdür. Geleneksel yorumu; eşten ayrılma, yeni bir ilişkiye girme biçimindedir.
Hayalet: Hayaletler, giderek gerçekleşmesi zor görünen fikirleri, umutsuz beklentileri yansıtır.
Kedi: Kişinin sezgisel yanına ve feminen özelliklerine dikkat çeker. Siyah kedi, bilinenin aksine gelecek için iyi haber temsilcisidir.
Mezar: Mezar, hem kişideki ölüm korkusunu hem de kişinin kendinde öldürmeye çalıştığı düşünce ve davranışları sembolize eder. Depresyon ve ümitsizlik belirtisi de olabilir.
Sivilce: Rüyada kişinin yüzünde çıkan sivilceler görmesi, etrafında bulunan insanlar tarafından nasıl görüldüğüne ilişkin kaygılarının olduğuna işaret eder. Kendine güvensizliğinin sembolü olabilir. Geleneksel yorumu, rüyayı gören kişinin en kısa sürede zengin olacağı şeklindedir.
şemsiye: Rüyayı gören kişinin hayatındaki kasırgadan ve yağmurlu günlerden kurtulmak için sığınak aradığı anlamına gelir. Geleneksel yorumu, rüyayı gören kişinin işlerinin yakında düzeleceği şeklindedir.
Yıldız: Sezgisel becerilerde artışı, yükselen umutları ve artan beklentileri sembolize eder. Kader anlamına da gelir. Geleneksel yorumu, sevinç ve mutlulukla tabir olunur. Aynı zamanda yeni doğacak çocuk ya da değerli ve rütbeli biriyle yapılacak görüşme anlamına da gelir.
Yazarın Tüm Yazıları