Rüya nasıl bitecek

Güncelleme Tarihi:

Rüya nasıl bitecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2012 00:55

Son yaptığı 7 maçta ikinci kez Djokovic’i yenip finale kalan Federer mi, yoksa Wimbledon’da ilk kez final oynayacak olan Murray mi şampiyon olacak?

Haberin Devamı

WIMBLEDON Tenis Turnu-vası’nda erkekler finalinin safları belli oldu. Yarı finalin ilk maçında dünya 3 numarası Roger Federer, 1 numara olan Sırp Novak Djokovic’i 6-3, 3-6, 6-4, 6-3 setlerle 3-1 yenip finale kaldı. Günün diğer maçında ise İskoç asıllı İngiliz Andy Murray, Jo-Wilfried Tsonga’yı 6-3, 6-4, 3-6 ve 7-5 biten setler sonunda 3-1’le geçerek, Federer’le kupa için kazanma şansını elde etti.

74 yıl sonra  Wimbledon finalinde bir Britanyalı

Ancak tüm sporseveler yarınki final öncesi, ‘Tarihi kim yazacak ve bu rüya nasıl sonlanacak?’ sorusunu sormaya başladı. Çünkü Djokovic’i eleyen Federer rakibiyle yaptığı son 7 maçta ikinci kez galip gelmeyi başarıp final vizesini aldı. Erkeklerde tenisin yükselen değeri Tsonga’yı geçen Murray ise, Wimbledon’da 74 yıl aradan sonra finale yükselen ilk Britanyalı oldu.

Haberin Devamı

MURRAY-TSONGA MAÇINDAN FOTOĞRAFLAR - FOTO GALERİ

MURRAY FİNALE YÜKSELDİ, GÖZYAŞLARINI TUTAMADI - FOTO GALERİ

Final yarın saat 16.00’da oynanacak

Roger Federer ise, Wimbledon’da 8. kez finale çıkmayı başaran tek erkek raket unvanını kaptı. Ayrıca Federer, kariyerindeki 24. Grand Slam finalini oynayacak. Bunun yanı sıra İsviçreli, Djokovic karşısında Wimbledon’daki 65. galibiyetini elde etti. Federer-Murray finali, yarın saat 16.00’da oynanacak. Maç NTV Spor’dan yayınlanacak.

Dev final NTV Spor’da

WIMBLEDON’da tek kadınlarda Serena Williams ve Agnieszka Radwanska finali yapılacak.Zorlu final saat 16.00’da başlayacak ve NTV Spor’dan naklen yayınlanacak.

MAÇTAN FOTOĞRAFLAR - FOTO GALERİ

MİNİ YORUM

Engin KRATZER

Federer’in arka bahçesi

ROGER Federer, Wimbledon’ın çim zemininde, adeta evinin arka bahçesinde dolaşır gibi rahat ve kendinden emin tenis oynuyor. Yarın sekizinci Wimbledon finaline çıkacak olan Federer, dünya 1 numarası Novak Djokovic’i erken final sayılan yarı final karşılaşmasında 4 sette yendi. İki tenisçi de, muhteşem oynadı. Ne yazık ki teniste maçlar, futbolda olduğu gibi berabere bitmiyor.

Murray kahraman olabilir

Federer’in pazar günkü rakibi, İngiltere adına mücadele eden Andy Murray... Andy Murray, kendi seyircisi önünde çok büyük bir sınav verecek. Murray, son 1 senedir efsane tenisçi Ivan Lendl ile çalıştığından beri tenisi, daha oturaklı, istikrarlı ve en önemlisi daha sakin oynamaya başladı. Takribi üç çeyrek asırdan beri İngilizler, kendi ülkelerindeki Wimbledon Turnuvası’nın kahramanını arıyorlar. Bakalım Murray, bu şansı
değerlendirecek mi?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!