Rusların emektarı Lujniki yenileniyor

Güncelleme Tarihi:

Rusların emektarı Lujniki yenileniyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2014 11:05

Rusların efsane stadyumu Lujniki, 2018 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında restore ediliyor.

Haberin Devamı

Başkent Moskova'nın simgelerinden sayılan ve Rus Milli Futbol Takımı'nın sayısız başarısına tanıklık eden stadın tribün yıkma çalışmalarında sona gelindi. 1956 yılında hizmete giren ve 78 bin 360 seyirci kapasitesiyle Avrupa'nın en büyük statlarından biri Lujniki'de, 2018 FIFA Dünya Kupası final maçı oynanacak. Rusya'da 2018 Dünya Kupası için birçok stat inşa edilse de futbolseverler için Lujniki'nin tarihi önemi ve farklı bir anlamı var. Bu nedenle yenilendikten sonra da Lujniki'nin futbol maçlarının yanı sıra atletizm müsabakaları ve kültürel faaliyetler için de kullanılması amaçlanıyor. Geçen kış demontaj çalışmalarına başlanan stadın, gelecek aylarda tamamen yıkılmış olacağı belirtiliyor. Lujniki Stadı, yenileme çalışmalarının ardından 81 bin kapasiteli olacak. Bedensel engelliler için 300 kişilik özel bölümün bulunacağı stadın toplam tribün hacminin de 87 bin metrekareden 166 bin metrekareye çıkacağı ifade ediliyor.

Yeni Lujniki'nin tribünleri, eskisine oranla sahaya daha yakın inşa edilecek ve köşelerin eğiminde bazı değişiklikler yapılacak. Lujniki için tasarlanan diğer yenilikler ise tribün altlarında kafeterya, restoran ve alışveriş merkezleri gibi yerlerin açılması.

Moskova'nın merkezinde yer alan stadyum, Lujniki Olimpik Kompleksi içinde yer alıyor. 31 Temmuz 1956'da açılan stadyumda 1980 Moskova Yaz Olimpiyat Oyunları düzenlendi. 2008 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi finaline evsahipliği yapan Lujniki, aynı yıl UEFA elit statlar sınıfına dahil edildi.

Yenilenecek stadın 2017 Mayıs ayında açılacağı belirtiliyor.

Bu arada, 2018 Dünya Kupası maçları Rusya'nın 13 farklı şehrinde oynanacak. Rusya bu organizasyon için 3 stadı restore ediyor, 10'un üzerinde yeni stat inşa ediyor. Çalışmaların 2017 sonunda tamamlanması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!