Ruhu olan kazandı

Güncelleme Tarihi:

Ruhu olan kazandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2011 00:00

Kırmızılar’ın ‘hain’, Maviler’in ise ‘hoşgeldin’ pankartlarıyla karşıladığı ‘El Nino’, eski takımına karşı oynadığı ilk maçında 2 pozisyona girdi, değerlendiremedi. Liverpool, Meireles’in 69. dakikada attığı golle çok anlamlı bir galibiyet aldı.

Haberin Devamı

İSPANYOL YILDIZA İLK DARBE ESKİ TAKIMINDAN - Foto Galeri

FERNANDO Torres’in Ada rekoruyla Chelsea’ye geçmesi, Liverpool’luları gittiği takım nedeniyle değil, kendilerini terk etmesi yüzünden üzmüştü. Ama daha çok üzen konu varsa, o da Chelsea’ye gidişini, “40-45 yaşında geçmişe dönüp baktığımda kupa kaldırırken resimleri olan Fernando Torres görmek istiyorum” şeklinde açıklamasıydı.

Torres cephesinden bakınca İspanyol haklı, ancak Anfield’a geldiğinde ‘işçi sınıfının kahramanı olmak istiyorum’ vaadini veren ‘El Nino’ için duyulan kızgınlık da doğru bir yerde.

Ama futbolcular eski takım arkadaşlarına kızgın değil, maç öncesi samimi pozlar var. Tribün ise tam tersi, bir pankart aktarayım:

“Torres satranç tahtamızda bir piyondu ama Kral hala elimizde.”

Efsane kulübede

Gönlünü Liverpool’a verenlere, sevgilisinden ayrılan arkadaşa söylenen tesellileri hatırlatırcasına, “Boşver efsane Kenny (Dalglish) kulübede, hem sahada da kaptan Gerrard var” diyerek başladık maça.

Filmin başrolü iyi başladı maça. ‘El Nino’ 2. dakika kaleyi gördü ama tutturamadı. 31’de de tehlike yarattı ama bir başka Liverpool kahramanı Carragher devredeydi. Maçın en net anını ise 33’te Maxi Lopez yaşadı: Gerrard’ın vuruşunda Arjantinli zor olanı yaptı ve altıpastan üst direği yakaladı.

Boğaz boğaza!

Gerginlik sadece Liverpool seyircisinde yok. Hava Chelsea oyuncularını da etkilemiş: Devrenin son aksiyonunda yan topta anlaşamayan Ivanoviç’le Petr Cech de neredeyse boğaz boğaza geldi!

İkinci yarıda da Chelsea baskısını izledik. Torres’in gol atamadan 65’te yerini Kalou’ya bırakması da bir bakıma maçın hikayesini bitirdi. Geri kalan dakikalar üç puan mücadelesi olarak geçti. Puana daha çok ihtiyacı olan da 69’da sahneye çıktı. Gerrard’ın ortasında Cech bocaladı, Portekizli Meireles de bitirdi: 0-1.

Günümüz futbolunda artık geçerliliği fazla kalmasa da bu maçın hikâyesini özetlemesi bakımından şunu diyebiliriz: Ruhu olan kazandı...

Hain Torres

Torres’in giydiği 9 numaralı formaya, futbolcunun adı yerine hain anlamına gelen ‘traitor’ yazdıran Liverpool taraftarı büyük ilgi gördü.

Kahraman Torres

Chelsea taraftarları, 50 milyon sterlinle İngiltere tarihinin en pahalı transferi olan Fernando Torres’i sevgi gösterileriyle karşıladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!