Rotasyon

RIJKAARD’ın çıkardığı kadro mutlaka şaşırtmıştır ama ben artık şaşırmıyorum. Çünkü Hollandalı, geldiğinden beri maçın tarzını, önemini dinlemeden bu değişimi yapıyor.

Kendisi bu rotasyonlara alışık... Alışık olmayan futbol kamuoyu. Dolayısıyla kadro bu denli önemli maç için doğru gelmeyebilir fakat Rijkaard kendini bile rotasyona sokan bir teknik adam...
Kenarda bir maç bakıyorsunuz Neeskens var, diğer maç Rijkaard. Rotasyonun kenardan başladığını düşünecek olursak bu kadrolar bu anlayışa göre normal. Mustafa Hoca da sürpriz yapıp kavgacı Nobre’yi tercih etmişti. Rijkaard’ın da buna cevabı kavgadan kaçmayan Emre Güngör oldu. İki teknik adam da taktik becerilerini ortaya koymaya çalıştılar.
Mustafa Hoca, F.Bahçe derbisindeki oyun anlayışını, Rijkaard da Madrid’deki iyi alan kapatan ve mücadele eden takımı sahaya sürmüştü. Sonuç ne derseniz ilk yarının ve maçın yıldızının Leo Franco olması her şeyi açıklıyor.

Kanat savaşları

MAÇTAN önce en çok merak edilen iki takımın kenar oyuncularının mücadelesiydi. Oyunun geneline baktığımızda bu savaştan galip çıkan iki İbrahim oldu. Keita ve Caner’i iyi savunmalarının yanında, İbrahim Üzülmez ile kendi sol kenarlarını iyi kullandılar.

LEO FRANCO

LEO üst üste oynadığı iki maçla kafalardaki soru işaretlerini silip kredi kazandı. Golde yaptığı kısa düşen vuruşu haricinde, bana göre gecenin yıldızlarından biriydi.

ELANO BLUMER

GELDİĞİ günden beri gördüğüm en iyi Elano vardı İnönü’de. Defanstan top alıp öne taşıması iyi mücadelesi ve önde etkili oyunu ile Elano da Galatasaray’ın iyi oyuncularının başında geldi.

G.Saray istediğini aldı

G.SARAY’ın ilk yarı sonunda iki problemi vardı. Birincisi, Ferrari-Sivok ikilisinin arasında top alamayan ve etkisiz kalan Arda. İkincisi ise, Beşiktaş’ın çok etkili kullandığı sol kanat ve buna karşılık veremeyen Uğur. Ben Rijkaard’dan bu iki problemi çözmesini bekledim. İlkini Caner’i kenara alıp, Jo’yu öne Arda’yı sola atıp hem önde top tutma, hem de kenar etkinliğini artırmayı başarabilirdi. İkincisi Uğur’u oyundan alıp Servet-Lucas ikilisi yapıp, Emre’yi sağ bek oynatarak sorunları tamamen çözerdi. Rijkaard bu iki problemden ilkini Jo değişikliğiyle çözüp artısını gördü ve öne geçti. Ama Servet’i almayarak da golü yedi. Son bölümde baskı yiyeceği belli olan G.Saray’ı havadan rahatlatacak adamı kenarda tutmanın cezasını golle ve iki puanla gördü. G.Saray ilk yarısında daha fazla savunmayı düşündüğü ve pozisyon verdiği, ikinci yarıda daha derli toplu oynayıp, kazanmayı hak ettiği bir maç oynadı. Maçtan önce Rijkaard’a sorsalar beraberliğe razı olurdu. Dolayısıyla G.Saray istediği sonuçla evine dönüyor.
Yazarın Tüm Yazıları