Rota Behrami

Güncelleme Tarihi:

Rota Behrami
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2008 00:00

İsviçre Milli Takımı’nda forma giyen Valon Behrami, Galatasaray’dan teklif aldığında sarı kırmızılı kulübü takım arkadaşı Hakan Yakın’a sordu.

Cimbom’un eski futbolcusundan olumlu bilgiler alan Behrami’nin Galatasaray’a sıcak baktığı belirtildi. 1.84 metrelik boyu ve güçlü fiziği ile dikkat çeken Behrami, 18 kez İsviçre Milli Takımı’nın formasını başarıyla giydi. Avrupa’nın bir çok kulübü iki ayağını da iyi kullanan Arnavut asıllı Behrami’nin peşinde.

Lazio’da forma giyen Behrami, 2010 yılına kadar sözleşmesi olan İtalyan kulübünden ayrılmak istiyor. Cimbom’un ilk önerisine "Bir çok teklif var, Avrupa Şampiyonası sonrası karar vereceğim" diyen Behrami için Haldun Üstünel Lazio ile görüşecek.

GALATASARAY, İsviçre Milli Takımı’nın genç sağ kanat oyuncusu Valon Behrami’yi takibe aldı. Yeni teknik direktör Michael Skibbe’nin de "Sağ kanat oyuncusu istiyorum. Bu bölgemiz zayıf" raporu üzerine Galatasaray, Avrupa Şampiyonası öncesi görüştüğü İtalyan Kulübü Lazio’da forma giyen Berhami için yeniden harekete geçti.

Adnan Polat’ın iki hafta önce İtalya gezisinde gündeme gelen Behrami için Galatasaray Başkanı, Lazio Kulübü Başkanı ile görüşerek tekliflerini iletti. Ancak İsviçre Milli Takımı’nda forma giyen Berhami, kararını Euro 2008 sonrası vereceğini belirtti.

Gönlü Roma’da

23 yaşındaki futbolcu, "Lazio ile büyük bir ihtimalle yollarımızı ayıracağız. Bir çok teklif aldım. Bu tekliflerin içinde Galatasaray da var. Gönlüm Roma’dan yana.

Ancak olmazsa Galatasaray’ı tercih edebilirim. Tabii ki transferimde sözleşmem devam ettiği için kulübüm Lazio ne derse o olacak" dedi. Behrami, İtalyan gazetelerine bu açıklamayı yaparken, menajerleri ise genç futbolcunun transferinde ilk tercihin Galatasaray olacağını iddia etti.

Behrami’nin kulübü Lazio ile yaşadığı sorunlar nedeniyle İtalyan takımından ayrılmaya karar verdiğine dikkat çekilirken, önceki gün Dario Simic ve stoper transferini çözmek için İtalya’ya giden Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel’in asıl hedefi öncelikle Behrami’nin işini bitirmek.

Üstünel, İsviçre Avrupa Şampiyonası’na grup maçları sonrası veda edeceği için Roma’da girişimde bulunacak ve 2010 yılına kadar sözleşmesi olan kulübü Lazio ile de görüşecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!