Robertson'dan İstanbul-2020'ye destek

Güncelleme Tarihi:

Robertsondan İstanbul-2020ye destek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2012 11:07

İngiltere'nin Spor ve Olimpiyatlardan Sorumlu Bakanı Hugh Robertson, İstanbul'un olimpiyat oyunları için olağanüstü çekicilikte bir yer olduğunu söyledi.

İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği için aday olmasını Anadolu Ajansı'na değerlendiren Robertson, “İstanbul, İngiltere'nin birçok şehrinden daha tarihi. Olimpiyat oyunları için olağanüstü çekicilikte bir yer. Harika bir uluslararası şehir. Avrupa ve Asya'nın kesiştiği yer” diye konuştu.

Türkiye'nin, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ni (IOC), olimpiyat oyunlarını düzenleyebileceği konusunda ikna etmesi gerektiğini ifade eden Robertson, “Bence kesinlikle düzenleyebilecektir ama bu sizin hazırladığınız teklifle belli olacak” dedi.

Robertson, Türk vatandaşlarını bu yaz İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenecek olimpiyat oyunlarını izlemeye davet etti.

“İstanbul, olimpiyatlar için harika bir yer”

Londra Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi (LOCOG) Üst Yöneticisi Paul Deighton da, bir gün İstanbul'da olimpiyatları izlemeyi çok istediğini söyledi.
Deighton, “İstanbul, olimpiyat oyunlarının düzenlemesi için harika bir yer. Batı ile Doğu'nun buluştuğu bir kent. Dolayısıyla, İstanbul'un ev sahipliğine ilişkin adaylıkla ilgili başarı diliyorum” dedi.
Londra Olimpiyat Oyunları'yla ilgili bilgi de veren Deighton, hazırlıkların son aşamada olduğunu ve Londra'da mücadele edecek atletleri en iyi şekilde ağırlayacaklarını kaydetti. Deighton, sözlerini Türk sporculara başarı dileyerek tamamladı.

İstanbul'un yanı sıra Tokyo, Madrid, Doha ve Bakü'nün de aday olduğu 2020 Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak kent, 7 Eylül 2013 tarihinde belli olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!