Ribery'de usülsüzlük var mı?

Güncelleme Tarihi:

Riberyde usülsüzlük var mı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2009 09:41

Galatasaray’ın eski Sportif Direktörü Bülent Tulun, Ribery soru ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Galatasaray’ın eski Sportif Direktörü Bülent Tulun, Marsilya ile Galatasaray Kulüpleri arasında Ribery sorununun çözümü için yasal olmayan para transferi olduğu ve Fransa mali polisinin bu konu üzerinde durduğu iddiasıyla ilgili olarak çarpıcı sözler söyledi: “Bu konular, yatak odası kadar mahremdir. Kusura bakmayın, yorum yapamayacağım!”

Radyospor’da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’nda açıklama yapan Tulun, “Ribery’nin eski menajeri Bruno, futbolcunun Galatasaray’dan usulsüz olarak Marsilya’ya gitmesinde başroldeydi. 3 ay önce Liberasyon Gazetesi’nde Ribery’nin sözleşmesini feshetmeden Marsilya’ya gittiğini itiraf ederek, aslında kendini teşhir etti. Galatasaray .bu konuda mağdur edilmiştir” dedi.

Fransa Mali Polisi, konuyla ilgili Ribery’nin Galatasaray’dan Marsilya’ya gidişiyle ilgili iki kulüp arasında usülsüz para transferi olduğu iddiasıyla inceleme başlattı; soruşturmanın sarı kırmızılı kulübe de sirayet edeceği öne sürüldü.

G.SARAY MAĞDUR EDİLDİ

Bruno Heiderscheid’ın bugüne kadar yaptığı doğru bir işin olmadığını ifade eden Bülent Tulun, bu menajerle ilgili olarak “Son derece kötü şöhretli, Belçika’da, Fransa’da çalışması yasaklanmış, bir kişi…Şu anda Ribery’nin menajeri de değil. Ribery onunla çalışmak istemedi.  Bu menajer, sonradan Ribery olayında Galatasaray’ın haklı olduğunu söylemiştir. Liberasyon Gazetesi’nde daha önce yaptığı sözleşmenin kopyalarını yayınlayarak, Galatasaray’ın haklı olduğunu ortaya koydu; ama kendi de işin içerisinde olduğu için bir yerde kendini deşifre etmiş oldu. Ribery, Galatasaray ile sözleşmesini fesh etmeden Marsilya’ya gitmiştir. Dolayısıyla Galatasaray bu konuda mağdur edilmiştir” dedi.

RİBERY SORUNUNDA KULÜP İYİ SAVUNULMADI

Marsilya’nın o dönemdeki başkanı Pape Diouf ve Bruno Heiderscheid arasındaki para ilişkisi nedeniyle Ribery’nin kaçırılır gibi Marsilya’ya gittiğini ifade eden Tulun, o dönemki yönetim kurulu genel sekreteri Sinan Kalpakçıoğlu ile Galatasaray’ın haklarının CAS ve benzeri pek çok uluslar arası kuruluda savunulması için çok uğraştıklarını, ancak klübün bu kurullarda doğru temsil edilmediğini söyledi.

USÜLSÜZ PARA TRANSFERİ KONUSU YATAK ODASI KADAR MAHREM

Tulun, Marsilya ile Galatasaray arasında bu sorunun çözümü için yasal olmayan para transferi olduğu ve Fransa mali polisinin bu konu üzerinde durduğu iddiasıyla ilgili olarak ise şu çarpıcı sözleri söyledi: “Bu konular, yatak odası kadar mahremdir. Kusura bakmayın, yorum yapamayacağım!”

Bülent Tulun, ayrıca, Ribery’nin eski menajeri Bruno Heiderscheid’in son derece kötü bir şöhrete sahip olan, Fransa ve Belçika’da çalışması yasaklanmış bir kişi olduğunu sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!