Güncelleme Tarihi:
Ayetel Kürsi namazlardan sonra okunması ve sahip olduğu faziletleri açısından İslam alemi için büyük bir öneme sahiptir. Ayetel Kürsi'de geçen Allahu la ilahe illa hüvel hayyul kayyum ifadesi ne demek? Ayetel Kürsi'nin Türkçe anlamı ve diyanet meali konusunda tüm bilgileri bir araya getirdik.
Allahu la ilahe illa hüvel hayyul kayyum ne demek?
Allah kendisinden başka hiçbir ilah olmayandır. Diridir, kayyumdur.
Ayetel Kürsi Türkçe Anlamı ve Diyanet Meali
Allah kendisinden başka hiçbir ilah olmayandır. Diridir, kayyumdur. Onu ne bir uyuklama tutabilir, ne de bir uyku. Göklerdeki her şey, yerdeki her şey onundur. İzni olmaksızın onun katında şefaatte bulunacak kimdir? O, kulların önlerindekileri ve arkalarındakileri (yaptıklarını ve yapacaklarını) bilir. Onlar onun ilminden, kendisinin dilediği kadarından başka bir şey kavrayamazlar. Onun kürsüsü bütün gökleri ve yeri kaplayıp kuşatmıştır. (O, göklere, yere, bütün evrene hükmetmektedir.) Gökleri ve yeri koruyup gözetmek ona güç gelmez. O, yücedir, büyüktür.
AYETEL KÜRSİ'NİN FAZİLETLERİ NELERDİR?
Hz. Peygamber (s.a.s.), her şeyin şerrinden Allah’a sığınarak sürekli Felâk ve Nâs sûreleri ile Âyete’l-kürsî’yi okumuştur. Resûlullah’ın(s.a.s.) nazar değmesine karşı Âyete’l-Kürsî ile İhlas ve Muavvizeteyn (Felâk, Nâs) sûrelerini okuduğu; ashabına da bunları okumalarını tavsiye ettiği; bunlardan kurtulmak için ayrıca doğrudan Allah Teâlâ’ya yakardığı rivayet edilmektedir.
Namazlardan sonra ‘Ayetü’l-kürsî’yi okumak menduptur. Zira Hz. Peygamber (s.a.s.), ‘Ayetü’l-kürsî’yi özellikle yatmadan önce ve namazlardan sonra okumuş ve müslümanlara okumalarını öğütlemiştir.
Ayetel Kürsi Konusunda Diğer Bilgilendirici İçerikler