Güncelleme Tarihi:
Vitr namazı, yatsı vaktinden sonra kılınan 3 rekatlı bir vacip namazı olarak kılınmaktadır. Her rekatında fatiha ve bir sure okunmaktadır. İkinci rekattan sonra ise tahiyyât duası duası okunmaktadır. Vitr namazında okunan dualar, dünya ve ahiret hayatının kişilerin kurtarma amacıyla okunan dualar olarak geçmektedir. Teravih namazında Ali İmran Suresi 53.ayet okunmaktadır. İlk önce sünnet kılınır daha sonra farzı kılınmaktadır.
Vitr Namazından Sonra Namaz Kılınır mı?
Teravi namazı yatsı namazının sünneti içinde olması vitir vacip namazının, teraviden önce veya sonra kılmak caiz olarak yorumlanmaktadır. Teravih namazından sonra kılınan vitr vacip namazını kılmak, daha faziletli ve sevabı yüksek olarak söylenmektedir. Teravih namazının yatsıdan sonra ve vitirden önce kılınması önemlidir.
Vitr Namazından Sonra Kaza Namazı Kılınabilir mi?
Gece namazından sonra, vitrin son olması sünnette uygun olduğu bildirilmektedir. Başka nafile namaz kılınmaması yönünde bir yasaklama söz konusu değildir. Bu vakitlerde nafile namazı kılınması mümkündür. Vitr namazının kazasını kılmak vacip olarak bilinmektedir. Diğer kaza namazları gibi vitr namazının kazasında belirli bir vakit sunulmamaktadır. Her zaman kılınması mümkündür. Yatsı namazının kazası ile vitr namazının kazası peş peşe kılınması zorunlu değildir.
Kaynak: Diyanet kurul.diyanet.gov.tr/Diyanet-Dini-Soru-Arama-Listesi