Güncelleme Tarihi:
Kerahat vakti namaz kılınır mı? İslam dinine göre kerahat vakti güneş doğarken ki ve batarken ki zamanı belirtmektedir. Bu zamanlarda namaz kılınması mekruhtur.
Kerahat Vakti Namaz Kılınır mı?
Bu zaman dilimi içerisinde namaz kılınması İslam dinine göre caiz değildir. Güneşin doğduğu ve battığı esnada namazın kılınması doğru bulunmamaktadır. Bu vakitler esnasında namaz yerine farklı ibadetlerin yapılması daha doğru olacaktır. Böyle durumlarda güneş çıkmaya ve batmaya yakın namazın hemen farzı kılınması ve böylelikle bitirilmesinin daha doğru olduğu söylenmektedir. Bu yüzden kerahat vakti olduğunda namazın kılınması İslam dininin Hanefi mezhebine göre doğru bulunmamaktadır.
Kerahat Vakti İkindi Namazı Farzı Kılınabilir mi?
Namazın herhangi farzları ve tamamını da kılmak kerahat vaktinde doğru olmamaktadır. Bu vakit girmeden önce namazın tamamının veya farzının güneş doğmadan veya batmadan önce kılınması gerekmektedir. Bunun dışında kılınan namazların farzı veya tamamını kılmak dinimizce mekruh olarak sayılmaktadır. Namaz ibadeti ibadetinden başka ibadetlerin bu zaman diliminde yapılması daha doğru olarak görülmektedir. Kerahat vakti namaz kılınması doğru değildir.
Kaynak:https://kurul.diyanet.gov.tr/Cevap-Ara/489/nikotin-bandi-orucu-bozar-mi-?enc=QisAbR4bAkZg1HImMxXRn5PJ8DgFEAoa2xtNuyterRk%3d