La İlahe İllallah Ne Demek? La İlahe İllallah Fazileti Ve Türkçe Anlamı

Güncelleme Tarihi:

La İlahe İllallah Ne Demek La İlahe İllallah Fazileti Ve Türkçe Anlamı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2020 15:22

Gündelik yaşam içerisinde la ilahe illallah cümlesi oldukça fazla kullanılmaktadır. İslami açıdan önemli bir yere sahip olan bu kelimenin gerçekte tam olarak ne anlama geldiği ise çok sık araştırılıyor. Peki, La ilahe illallah ne demek? La ilahe illallah fazileti ve Türkçe anlamı hakkında bilinmesi gerekenler.

Haberin Devamı

La ilahe illallah cümlesi ‘Allah'tan başka ilah yoktur’ anlamına gelir. Bu konuda peygamber Efendimiz ‘Kıyamet gününde benim şefaatim sayesinde en mutlu olacak insan, kalbinden içtenlik ile, La ilahe illallah diyendir’ diye buyurmuştur. Bu sebepten dolayı farklı cümleler karşısında karşılık olarak pek çok kişi bu cümleyi gündelik yaşamda sıkça kullanır.

 La İlahe İllallah Ne Demek?

 La ilahe illallah kelimesini genel tanımı ile ele almak gerekirse ‘Allah'tan başka bir ilah yoktur, Muhammed, Allah'ın resulü ve elçisidir’ anlamına geldiğini söylemek mümkün. Arapça kökenli bir cümle olarak öne çıkan bu yapı, Türkçesi içerisinde de çok fazla kullanılır. Özellikle İslam inancı açısından en özlü ve en veciz ifadeleri arasında yer aldığını söylemek mümkün. Bu söz ile beraber kişi Allah'ın varlığına, birliğine ve Hz. Muhammed'in gerçek peygamber olduğuna inandığını gösterir.

Haberin Devamı

 Aynı zamanda bu cümlenin gerçek anlamına inanan kişi ya da kişiler, Hz. Muhammed (S.A.V.)’'e indirilen Kur'an'ı Kerime ve O’nun ihtiva ettiği tüm hükümlere inandığını göstermektedir. Böylece tüm derin kalbi ile yüksek inanç sağlayan insanlar, İslam'ın tüm esaslarını kabul etmiş ve buna gönülden inanmış olurlar.

 La İlahe İllallah Fazileti ve Türkçe Anlamı

 La ilahe illallah cümlesinin Türkçe anlamı ‘Allah'tan başka ilah yoktur.’ anlamına gelmektedir. Tüm Müslümanlar buna gönülden ve büyük bir kalp ile inanır. Bu doğrultuda la ilahe illallah fazileti ise, Allah'ın buyurduğu din buyrukları kabul etmek ve ona derim bir inanç beslemek anlamına gelmektedir.

 Kişinin bu faziletleri yaşamına dahil etmesi ve benimsemesi anlamı üzerinden de tabir etmek mümkün. Bu doğrultuda La İlahe İllallah Muhammedür-Resulüllah cümlesinin anlamı ise ‘Allah'tan başka ilah yoktur, Muhammed, Allah'ın elçisidir’ anlamı üzerinden tabir edilir. Bu anlamları üzerinden Türkçe içerisinde de çok sık kullanmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!