İnşirah Suresi neden, ne için okunur ve neye iyi gelir?

Güncelleme Tarihi:

İnşirah Suresi neden, ne için okunur ve neye iyi gelir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2021 11:21

İnsanlar Allah'a bol bol dua ederek, yalvarıp yakararak yakınlaşırlar. Müslümanlar için farz olan namaz ibadetinin dışında Kuran'da yer alan pek surelerin okunması peygamberimiz tarafından tavsiye edilmiştir. İnşirah Suresi neden ve ne için okunur, neye iyi gelir ve hakkında tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

İnsanlar arasında da en çok bilinen surelerden birisi olan İnşirah Suresi pek faziletli bir suredir.

İnşirah Suresi Neden, Ne İçin Okunur ve Neye İyi Gelir?

İnşirah Suresi Kuran'ın 94. Suresidir. Kısa ve kolay ezberlenebilen bir suredir. İnşirah Suresi sekiz ayetten oluşmaktadır. Yaygın olarak halk dilinde "Elemneşrahleke" olarak da bilinen İnşirah Suresi üzüntülü, sıkıntılı ve kederli zamanlarda adeta Allah'u Teala'nın kullarına birer hediyesi gibidir.

Sayısız faydası ve fazileti bulunan İnşirah suresi insanların en sık okudukları surelerden birisidir. İnşirah suresinin fayda ve faziletlerini şu şekilde sıralamak mümkündür:

Kalp sıkıntısı çeken kimselerin İnşirah Suresini okumaları salık verilmektedir.

Müminler iç sıkıntısı ve bunalım yaşadıklarında İnşirah Suresini okuyabilirler.

Haberin Devamı

İçi daralan, sıkılan ve selamete çıkmak isteyen müminlerin de İnşirah Suresini düzenli biçimde okumaya devam etmeleri gerektiği söylenmektedir.

Dünyevi sorun ve sıkıntılarına çareler arayan müminin de İnşirah Suresi okuyarak bu sıkıntılarından Allah'ın izniyle selamete çıkacağı bilinmektedir.

Ger gün düzenli olarak İnşirah Suresi okumanın duygusal ve psikolojik olarak kişiyi rahatlatan bir özelliği olduğu düşünülmektedir.

İnşirah Suresi okuyan kimselerin işleri Allah tarafından kolaylaştırılır.

İnşirah Suresine düzenli devam eden müminlerin rızıkları çoğalır. Hiç ummadıkları yerlerden bol rızka kavuşurlar.

Müminin, zorlu ve zorlayıcı durumlar karşısında Rabbi'ne sığınarak İnşirah Suresi'ni bolca okumalıdır. Allah, zorda ve darda bulunan kuluna bir çıkış yolunu açacaktır.

İnsanın içini ferahlatan bu sure yani İnşirah Suresi bilhassa cuma günleri ve diğer günlerde de sabah namazından sonra huşu içinde okunmalıdır.

İnşirah Suresiyle Birlikte Okuyabileceğiniz Sureler

Ayetel Kürsi

Fatiha Suresi

Yasin Suresi

Felak Nas Suresi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!