Göz damlası orucu bozar mı? Göz damlasının oruç üzerindeki etkisi

Güncelleme Tarihi:

Göz damlası orucu bozar mı Göz damlasının oruç üzerindeki etkisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2021 15:06

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte en çok sorulan sorulardan biri de göz damlası. Herhangi bir göz rahatsızlığından dolayı damla kullanmak zorunda kalan kişiler, göz damlasının orucu bozup bozmadığını merak ediyor. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı’na göre, “Göz damlası orucu bozar mı?” sorusunun yanıtı…

Haberin Devamı

Oruç ibadetini yerine getirmek isteyen, ancak çeşitli nedenlerden dolayı göz damlası kullanmak durumunda kalan birçok hasta, “Göz damlası orucu bozar mı?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Hem dini görevlerini yerine getirmek isteyen hem de sağlığını önemseyen vatandaşlar için Diyanet’ten açıklama geldi. Haberimizde, göz damlasının oruç üzerindeki etkisini bulabilirsiniz.

Göz damlası orucu bozar mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı konuyla ilgili, “Uzman göz doktorlarından alınan bilgilere göre, göze damlatılan ilaç miktar olarak çok az (1 mililitrenin 1/20'si olan 50 mikrolitre) olup bunun bir kısmı gözün kırpılmasıyla dışarıya atılmakta, bir kısmı gözde, göz ile burun boşluğunu birleştiren kanallarda ve mukozasında mesamat yolu ile emilerek vücuda alınmaktadır. Damlanın yok denilebilecek kadar çok az bir kısmının, sindirim kanalına ulaşma ihtimali bulunmaktadır. Bu bilgiler, yukarıdaki bilgilerle birlikte değerlendirildiğinde, göz damlası orucu bozmaz” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Bu durumda, Ramazan ayı süresince oruç tutmak isteyen, aynı zamanda damla kullanmak zorunda olan kişiler, tedavi söz konusu olduğu için ve göz damlası yeme içme anlamı taşımadığından oruçlarını tutabilecekler.

BAKMADAN GEÇME!