El-Kabıd Ne Demek? El Kabıd Esması Türkçe Anlamı Ve Ya Kabıd Zikrinin Fazileti İle Faydaları

Güncelleme Tarihi:

El-Kabıd Ne Demek El Kabıd Esması Türkçe Anlamı Ve Ya Kabıd Zikrinin Fazileti İle Faydaları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2023 16:45

Arapça kökenli Kabid ve Kabz kelimeleri aynı kökten türemiştir ve her iki kelime de daraltan, azan, kısan anlamına gelir. Esmaül Hüsna'da ye alan El-Kabid ismi dilediğinin rızkını kesen, muhtaç ve aciz bırakan demektir. El Kabid esmasının Türkçe anlamı nedir? Ya Kabid zikrinin faziletleri nelerdir? Merak edilen soruların yanıtlarını sizler için derledik.

Haberin Devamı

Birçok ayet ve hadis kaynağında da belirtildiği üzere Allahu Teala kullarını çeşitli musibetlerle sınar. Açlık ve yoksulluk ile sınanan müminler bunun bir imtihan olduğunu bilir ve sonuna kadar sabreder. İnkarcılar ise başlarına gelen ilk musibette Allah'a isyan eder.

 El-Kabid Ne Demek ve Nedir?

 Birinci Anlamı:  Dilediğinin rızkını kesen, bir anda yoksul ve muhtaç duruma getiren.

 Kuran'da insanların hayra yönelmesini sağlayan şeylerin Allah'tan geldiği bildirilir. Bela ve sıkıntılar ise insanın nefsine uyması ve şeytanın vesveselerine kanmasıyla gelir. Nefs-i Emmare sürekli kötülüğü, haramı ve yasak olan şeyleri emreder. Allah, sırat-ı müstakim üzere olmayan kulların rızklarını keserek onları imtihan eder.

 İkinci Anlamı:  Ölen kulların ruhlarını kabzeden.

Haberin Devamı

 El-Kabid isminin diğer anlamı, ölüm anında kulların canını alan ve onların ruhlarını kıyamet gününe kadar yanında tutandır. Sadece ölüm anında değil uyurken de ruhlarımız arşa, Allah katında yükselir.

 İslam inancına göre salih amel işleyen kulların ölümü uykuya dalmak gibidir, Allah'ın emir ve yasaklarına uymayan kullar ise ruhunu kolayca teslim edemez. Buna sekeret'ül mevt yani ölüm sarhoşluğu denir.

 El-Kabid Esması Türkçe Anlamı

 El Kabid esmasının Türkçe anlamı, rızkı kesen, kullarını yoklukla ve fakirlikle sınayandır.

El-Kabıd Ne Demek El Kabıd Esması Türkçe Anlamı Ve Ya Kabıd Zikrinin Fazileti İle Faydaları

 El-Kabid Zikrinin Fazileti ve Faydaları

 El-Kabid esmasını sık sık zikreden mümin kullara bereket kapıları açılır. Yaptığı her iş beğeni ve övgü toplar. Namazlarda da sıklıkla zikredilen El Kabid esması ölümü hatırlattığı için kişinin maneviyatını güçlendirir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!