El-Cami Ne Demek? El Cami Esması Türkçe Anlamı Ve Ya Cami Zikrinin Fazileti İle Faydaları

Güncelleme Tarihi:

El-Cami Ne Demek El Cami Esması Türkçe Anlamı Ve Ya Cami Zikrinin Fazileti İle Faydaları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2023 16:43

Müslümanların ibadet yerlerine mescit ve cami denir. Cem kökünden türetilmiş olan Cami, toplanılan yer anlamına gelir. Cem toplamak, Cemaat ise toplananlar, bir arada bulunanlar, aynı çatı altında ibadet edenler demektir. Esmaül Hüsna'da yer alan El- Cami'nin Türkçe anlamı nedir? Ya Cami zikrinin faziletleri nelerdir? Merak edilen soruları sizin için derledik.

Haberin Devamı

Günlük hayatta sıklıkla kullandığımız haşır neşir olmak deyimi de Cami esması ile bağlantılıdır. Haşr toplanmak, neşir ise yayılmak, dağılmak demektir. Ahiret gününde tüm insanların Allah'ın huzurunda toplanması (haşr), cennet ve cehenneme gönderilmesi ise (neşr) olarak tanımlanır.

 El- Cami Ne Demek ve Nedir?

 Kuran'ı Kerim'in birçok ayetinde geçen El Cami esmasının iki anlamı vardır.

1. Anlamı:  Kıyamet günü tüm insanları huzurunda toplayacak olan.

 Dinimize göre insanın asıl yurdu ahirettir. Kıyamet gününde insanlar diriltilecek ve Rablerinin huzurunda toplanacaktır. Allah birçok ayette ''dönüşünüz yalnızca bana'' diye buyurmaktadır.

2. Anlamı: İnsanları istediği zaman istedi yerde bir araya getiren.

 Allah, ahiret gününde insanları bir araya getirecek ve onları dünyada yaptıklarından hesaba çekecektir.

Haberin Devamı

 El- Cami Esması Türkçe Anlamı

 El-Cami esması, huzurunda toplayan, bir araya getiren, tertip eden demektir. Aynı zamanda her şeyi kudreti ve sonsuz ilmiyle kuşatan anlamına gelir.

El-Cami Ne Demek El Cami Esması Türkçe Anlamı Ve Ya Cami Zikrinin Fazileti İle Faydaları

 Ya Cami Zikrinin Fazileti ve Faydaları

 Namazdan sonra Ya Cami esmasını zikretmek, kişinin dünya nimetlerinden uzaklaşmasını ve ahirete yönelmesini sağlar. Çünkü bu esma, kıyamet günü geldiğinde tüm insanların Allah'ın huzurunda toplanacağını hatırlatır. Bunu hatırlayan takva sahibi müminler, küçük büyük tüm günahlardan uzak durup yalnızca hayra yönelirler.

 El Cami zikri, tek kudret sahibinin yüce Allah olduğunu hatırlamamıza da vesile olur. Ahiret gününe iman eden Müslümanlar, dünya hayatının fani olduğunun farkındadırlar. Bu nedenle Allah'ı en güzel isimleriyle zikredip işlediği tüm günahlar için tövbe ederler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!