El-Afüvv Ne Demek? El Afüvv Esması Türkçe Anlamı Ve Ya Afüvv Zikrinin Fazileti İle Faydaları

Güncelleme Tarihi:

El-Afüvv Ne Demek El Afüvv Esması Türkçe Anlamı Ve Ya Afüvv Zikrinin Fazileti İle Faydaları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2023 16:44

Allah’a mahfuz isim, sıfat ve övücü sözlerin veya Kuranda bulunan ve zikredilmesi istenen kelimelerin tekrarlanmasına zikir denilmektedir. Burada dilde tekrarın yanında kalbin de eşlik etmesi gerekmektedir. Afüvv celle celâlühû de bu zikirlerden biri olarak kabul edilmektedir. İşte burada Afüvv celle celâlühû zikrinin tüm faziletlerini sizler için derledik.

Haberin Devamı

Afüvv celle celâlühû zikri dilde tekrarla başlayıp kalbe doğru giden bir yol gibidir. Bu yolculukta kalp ve dil teslimiyet halindedir. Bu teslimiyet Allah’a olan sevgi ile muhabbetin ifadesidir. Bu kalpte Allah sevgisinin keşfine doğru giden samimi bir yolculuktur. Kuranda el Afüv isminin geçtiği ayetleri şu şekilde sıralamak mümkündür. Bunlar, Nisa suresi 43., 99. ve 149. ayetleri, Hacc suresi 60. ayet ve Bakara suresi 52. ayettir.

 El-Afüv Ne Demek?

 El-Afüv Allah’ın bütün günahları tamamen kaldırması anlamına gelmektedir. Onun bağışlayıcı olduğuna vurgu yapan bu anlam zikir yapan için bir af dilemek anlamına gelmektedir. Allahu Teala kullarını sevdiğinden onların günahlarını unutur. Bu tekrar hatırlamak üzerine bir unutmadır. Kullarını mahcubiyetten kurtarmak için bunu yapmaktadır.

Haberin Devamı

El-Afüvv Ne Demek El Afüvv Esması Türkçe Anlamı Ve Ya Afüvv Zikrinin Fazileti İle Faydaları

 El-Afüv Esması Türkçe Anlamı

 El-Afüvv esmasının Türkçe manası acıması ve şefkati büyük, acıyan, merhameti olandır. Günahları bir çırpıda silen, bağışlayıcı olan, çok affeden, kullarına karşı sürekli bağışlayan olan gibi manaları bulunmaktadır.

 El-Afüv Zikrinin Fazileti ve Faydaları

 El-Afüv zikrinin fazileti ve faydaları şu şekilde sıralamak mümkündür;

- Vakit namazlarının ardından 287 defa ” Ya Afüvv celle celâlühû ” zikrine devam edilmesi durumunda günahlar af olunmaktadır.

- Her gün 287 defa ” Ya Afüvv celle celâlühû ” diyerek zikredilmesi durumunda korkulan şeyden selametle kurtulunmaktadır.

- Ya Afüvv adının zikredilmesi, iyi bir ahlaka sahibi olunmasını sağlamaktadır.

- Mümin öfke durumunda on kere Ya Afüvv adını zikrederek sonrasında salatü selam okuyarak sakinleşmesi mümkün olmaktadır.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!