Güncelleme Tarihi:
İnsanlar sadece yediği, içtiği, giydiği şeyleri paylaşabildiği gibi huzuru sakinliği ve duyguyu da paylaşır. Tüm güzellikler paylaşılınca daha da büyür. Aile içinde iş dağılımı yapılır. Kimi yemek yapmaktan kimi pide almaktan kimi tatlıdan kimi ise sofra toplamaktan sorumludur. Bildiğiniz bir ekip çalışması meydana gelir. Sahura kalkmak için organize olunur arkadaş ya da akrabaları sahura kaldırmak için seferber olunur. İftar ve sahur yemekleri, davetler ve ikramlar ile daha büyük bir anlam taşır.
Paylaşımın, izzet ve ikramın en yükseğe çıktığı bu dönem, birlikteliğin maksimumda yaşanmasını sağlar.
Sağlıklı Yaşam Koçu Fırat Çakır Ramazan ayının insanlara, birlikte hareket etmeyi ve cömertçe paylaşmayı öğrettiğini belirtiyor. Aslına bakılırsa ramazan ekip olmak, paylaşmak, takım çalışması, zayıf halkların korunup kollanması, yardıma ihtiyacı olana yardım edilmesi ve hepsinden önemlisi herkesin makam ve mevkiden sıyrılıp tüm çevre ile eşit mesafede olmasıdır.
Normal hayatımızda ekip olmayı ve gerektiği kadar paylaşmayı öğrendiğimizde gerek işlerimiz gerekse sosyal çevremiz büyük oranda gelişecek ve düzelecektir. Bir şeyi yaptığımızda neden yaptığımızı tam olarak bilmeliyiz. İnsan neyi, neden yaptığını bilmediğinde her şey anlamsız olur. Bir şeyi yapmaktan ziyade neden yaptığını bilerek yapmak gerekir. Ramazan ayı içinde bilmeden yaptığımız şeylerin farkına varıp bunları hayatımıza bilinçli olarak almalıyız. Birlikte hareket ettiğimiz iş arkadaşlarımız ailemiz ve özel hayatımızda var olan insanlarla gereken paylaşımları yapmalı ve birlikte hareket etmeliyiz.