Ralli’ye yeni bir ’Cup’ geldi, 10 pilotun hayali gerçek oldu

Güncelleme Tarihi:

Ralli’ye yeni bir ’Cup’ geldi, 10 pilotun hayali gerçek oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2006 00:00

Bu yıl Türkiye Ralli Şampiyonası’na dahil edilen ’Castrol Fiesta Rallye Cup’ta mücadele edecek geleceğin şampiyon adayları belirlendi. Ralli yarışları içinde yaşanacak yeni "Cup" heyecanında yer alacak 10 asil ve 5 yedek pilotun ismi geçtiğimiz hafta içinde açıklandı. Çeşitli elemelerden geçirilerek bu şampiyonada start almaya hak kazanan pilotları bu sezon oldukça ilginç ve zorlu bir mücadele bekliyor.

Ford Rallye Sport Turkey Takım Direktörü Serdar Bostancı, elemelere katılımın beklentilerinin çok üzerinde olması nedeniyle seçim yapmanın zorluklarını yaşadıklarını söylüyor.

BU sezon Türkiye Ralli Şampiyonası parkurlarına yepyeni bir heyecan getirecek olan ’Castrol Fiesta Rallye Cup’ organizasyonunda son seçmeler yapıldı. Daha önceden açıklanan 30 aday arasında kıyasıya bir rekabetin yaşandığı Castrol Fiesta Rallye Cup elemeleri, İzmit Körfez Pisti ’nde gerçekleştirildi. Körfez Pisti ’nde yarışlarda kullanılacak Fiesta araçlarına benzer test otomobilleriyle yapılan sürüşler sonucunda belirlenen 10 aday, sezon boyunca Castrol Fiesta Rallye Cup pilotu olarak yarışacak.

GENÇLERDEN OLUMLU SİNYAL

Deneme sürüşleri öncesi bilgi veren Ford Rallye Sport Turkey Takım Direktörü Serdar Bostancı, "Katılımın beklenilenin çok üzerinde olduğu böylesi bir organizasyonda seçim yapmanın zorluklarını yaşadık. Çünkü her biri geleceğin pilotları olan bu gençler motorsporlarının önümüzdeki günlerine ilişkin olumlu sinyaller verdi" diye konuştu.

Daha önce yapılan mülakatlar ve tüst sürüşlerindeki performanslarına göre yarıyacak 10 adayı belirlediklerini söyleyen Bostancı, "Bununla birlikte, olası bazı durumlara karşılık da 5 yedek aday belirledik. Katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyor, seçilen pilotlarımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.

SEÇMELER İKİ GÜN SÜRDÜ

Körfez pistinde gerçekleştirilen ve iki gün süren test sürüşleri süresince adaylar, Ford Rallye Sport Turkey ’nin şampiyon pilotu Mehmet Besler ve co-pilotu Afşin Baydar gözetiminde becerilerini sergilediler. Tecrübeli pilotlardan aldıkları teorik ve pratik eğitimin ardından pistte tur atan yarışmacıların, araç kontrolü, psikoloji, hız uyumu ve çizgileri gibi özellikleri belirleyici unsurlar oldu.

İŞTE YENİ CUP PİLOTLARI

Castrol Fiesta Rallye Cup’ta start alacak 10 pilot Serdar Bostancı’nın da belirttiği gibi seçim yapmanın zorlukları yaşanarak ortaya çıkarıldı. İzmit Körfez Pisti’nde yapılan son elemelerin ardından bu zorlu şampiyona da start alma hakkını Adil Küçüksarı, Bora Pehlivanlar, Burcu Çetinkaya, Can Çelebi, Dağhan Osman Ünlüdoğan, Eren Üçlertoprağı, Hakan Gürel, Mert Soley, Sencer Erim ve Serhat Öztemir elde etti. Olası bazı aksi durumlarda start alması için belirlenen beş aday ise Alptekin Işıkalp, Koray Muratoğlu, Burak Tegül, Burak Ertem ve Osman Hilmi Özdoğan oldu.

Fiat Rallisi Mayıs’ta Taksim’den başlayacak

Ülkemizin en önemli uluslararası organizasyonlarından biri olan ve bu yıl 35 ’inci kez düzenlenecek olan Fiat Rallisi İstanbul ’da düzenlenecek. Avrupa Ralli Şampiyonası’nın dokuz ayağından biri olan Fiat Rallisi son yıllarda İzmir ’de düzenleniyordu. "Evine geri döndü" açıklaması yapılan Fiat Rallisi ’nin bu yıl oldukça önemli bir seyirci desteği alması bekleniyor. Çünkü 12-14 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Fiat Rallisi ’nin startı Taksim Meydanı ’ndan verilecek. İlk planlara göre yarış 12 Mayıs Cuma akşamı saat 19.00’da Taksim Meydanı’ndan verilecek olan startla başlayacak. Bu nedenle Taksim Meydanı ’nda tarihi ralli günlerinden birinin yaşanması bekleniyor.

Bununla birlikte yarışın ralli ve medya merkezine ev sahipliğini ise İstanbul Park Pisti yapacak. İstanbul Park Pisti aynı zamanda 14 Mayıs Pazar günü saat 14.58’de sona erecek olan yarışın finişine de ev sahipliği yapacak. İstanbul Park Pisti’nde şimdilik plan aşamasında olsa bile seyirci etabının da burada koşulması yönünde gelişmeler var. Eğer durum böyle olursa Fiat Rallisi’nin iki kez geçilecek olan seyirci etabı da İstanbul Park Pisti’nde yapılacak. Yarışın etaplarının ise İstanbul Şile ve Kocaeli bölgelerinde olacak. İki ayak ve altı kısımdan oluşan ve tamamı asfalt parkurda koşulacak olan Fiat Rallisi’nde 23 etap geride bırakılacak. Özel etapların toplam uzunluğu 250 kilometre olarak belirlenirken yarışın toplam uzunluğu ise 802 kilometre olacak.

Off-Road sezonu kar altında başladı

Türkiye Goodyear Offroad Şampiyonası’nın ve sezonun ilk yarışı Ankara Doğa Sporları ve Offroad Kulübü (ANDOFF) tarafından düzenlendi. Maceranın ve doğayla mücadelenin her türlü iklim şartında ortaya konduğu yarışlarda, 4x4’lerle finişe gelebilmek için ter döken 20 pilottan yarış sonunda 15 tanesini bu amaca ulaşmayı başardı. Şampiyonanın ilk ayağı 18-19 Şubat tarihleri arasında Çankaya İlçesi Mühye Köyü yakınlarında oluşturulan parkurda organize edildi. İki ayak üzerinden koşulan yarışın ilk ayağı cumartesi günü saat 14:00’te start aldı. ANDOFF orman etabında yarışmacılar karla kaplı yolları balçık çamur haline getirerek kıyasıya bir rekabet sergiledi. İkinci gün de aynı güzergah üzerinde start alan ekipler, 2 kez orman ve 2 kez de engelli seyirci etabını geçerek 70 km’lik parkuru tamamladılar.Yarış sonunda Grup N1’de Ertan Eşim-Ümit Ural, Grup N2’deyse Volkan Gönülalan-Kemal Yılmaz birinciliği elde etti.

İstanbul Park 14 Nisan’da yeni sahibi ile buluşacak

Her şey 21 Ağustos 2005’te başladı. 21 Ağustos Pazar günü dünyanın en önemli spor organizasyonlarından biri olan Formula 1 Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapan İstanbul Park Pisti, bu tarihten itibaren birçok uluslararası organizasyonda kullanıldı. Özellikleri sayesinde dünyanın sayılı pistleri arasında gösterilen pist, bu yıl da birbirinden önemli yarışlara ev sahipliği yapacak. Ancak bunun öncesinde İstanbul Park Pisti’nin yeni işletmecisi belli olacak. Günümüzde İstanbul Park Pisti’nin işletmecisi konumunda olan Motorsporları Organizasyon A.Ş.’nin hisselerinin devrine ilişkin ihale 14 Nisan’da yapılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!