Rakiplerimizi tanıyalım

Güncelleme Tarihi:

Rakiplerimizi tanıyalım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2009 15:26

UEFA Avrupa Ligi'nde kuralar çekildi ve rakipler belli oldu. Temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Galatasaray ise dişli rakipler ile eşleşti.

Haberin Devamı

Temsilcimiz Galatasaray İspanya'nın güçlü takımlarından Atletico Madrid ile eşleşti. Atletico Madrid ülkesinde ligde 14 maçta 13 puanla 14. sırada yer alıyor. Ligde bu sene kötü bir sezon geçiren Atletico Madrid Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda 6 maçta 3 puan almasına karşın grubunu 3. tamamladı ve Avrupa Ligi'ne katılma hakkını kazandı.

İç saha maçlarını 54 bin kapasiteli Vicente Calderón Stadyumu'nda yapan kulübün teknik direktörülüğünü Quique Sánchez Flores yapıyor. Atletico Madrid La Liga'da şampiyonluğa 9 kez uzanırken, Kral Kupası'nı ise 9 kez müzesine götürdü. Kulüp, son olarak 1996 yılında hem La Liga şampiyonluğu hem de İspanya Kral Kupası'nı aynı sezon içinde kazanma başarısı gösterdi. Kulüp tarihinin en büyük başarıları ise 1974 yılında Toyota Kupası olarak da bilinen Kıtalararası Kupa şampiyonluğu ve 1962 yılındaki Avrupa Kupa Galipleri Kupası Şampiyonluğu'dur.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ise Fransa temsilcisi Lile ile eşleşti. Lille Fransa liginde 17. hafta sonunda 28 puanla 5. sırada yer alıyor.Maçlarını 18.185 kişi kapasiteli Lille Metropol Stadı'nda oynayan Fransız ekibi, 30 gol atıp, kalesinde 19 gol gördü. Lille, UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nda Valencia, Genoa ve Slavia Prag'ın yer aldığı takımlar arasından 10 puanla ikinci olarak çıktı.

Kadrosunda Milan'dan kiralanan Pierre Aubameyang, Pierre-Alain Frau, Rio Mavuba, Gervinho gibi yıldız futbolcuları bulunduran Lille, ofansif futbolu ile dikkat çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!