Rakipleri değerlendirdiler

Güncelleme Tarihi:

Rakipleri değerlendirdiler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2009 00:00

Feyyaz Uçar ile Hakan Ünsal, F.Bahçe ve G.Saray’ın Avrupa Ligi’ndeki rakiplerini değerlendirdi.

Haberin Devamı

FEYYAZ UÇAR: İyi bir Fener'e rakip olamaz

Lille, golü çok seven bir takım. Çok gol atıyorlar ama bir o kadar da yiyorlar. Rakibin etkili oyuncularına fazla tedbir almıyorlar. Bu da her zaman rakiplere gol fırsatı veriyor.

RAKİP, Fransa Ligi’nin 18. sırasındaki Le Mans. Dakika 30 olmadan 3-0 olunca, bu maç bize Lille hakkında pek sağlıklı bir fikir verir mi bilmiyoruz. Ancak yine de gözüken artı ve eksi yönlerini sıralayalım...

LİLLE’IN ARTILARI

Kontraya çabuk çıkıyorlar

Kalecileri Landreau oldukça tecrübeli ve güven veriyor. Defansif anlamdaki kademe anlayışları süper. Özellikle de bekleri Debuchy ve Emerson, ters kademede inanılmaz başarılı.
Top rakipteyken takım olarak pres yapıyor. Pres yapana mutlak bir ikinci oyuncu yardımcı olarak rakibin oyun alanını daraltıyorlar. Bu da rakibe oyun kurma şansı vermiyor.
 Defansta olsun, orta sahada olsun, kaptıkları toplarla çok çabuk kontraya çıkıyorlar. Çabuk hareket edebilen, driplingle adam eksiltebilen orta saha oyuncuları fazla. Orta saha oyuncuları da boş alan bulduklarında bir forvet oyuncusu gibi hareket ediyorlar, atağı mutlaka sonuçlandırıyorlar.
 Oyunun kaderini değiştirecek oyuncu sayısı çok fazla. 19 yaşında Hazard diye bir oyuncuları var, müthiş. Seneye en az 20-25 milyon Euro’ya bir Avrupa devine satarlar. Zaten kulüp yapıları da buna uygun. Oyuncu yetiştirip satan bir kulüp. Ve Gervinho... çok kolay adam geçebiliyor, gole çok yakın. 9 golle takımın en golcü oyuncusu. Ceza sahası içinde penaltı arıyor. Her an rakip defansa sıkıntı yaratabilecek bir oyuncu. Tek forvet oynayan De Melo da sakatlığını tamamen atlattığı taktirde büyük tehlikeler yaratabilecek bir oyuncu.
 Lille’in bekleri ters kademede başarılı oldukları kadar ofansta da etkililer. Özellikle sağbek Debuchy ataklara çok sık katılıyor. Çizgiye inip etkili ortalar yapıyor.

Haberin Devamı

LİLLE’IN EKSİLERİ

Duran toplarda hata yapıyorlar

Çok gol yiyen bir ekip. Duran toplardaki markaj sıkıntıları dikkat çekiyor. Rakiple bire bir kaldıklarında sıkıntı yaşayabiliyorlar.
Avrupa kupası tecrübeleri az. Oyuncu satarak ayakta kalabilen bir takım olduğu için futbolcu sirkülasyonu çok fazla. Bu da tam bir takım iskeleti oluşturmalarını engelliyor.
Sakatlığını tam atlatamayan De Melo çok top kaybediyor ve rakip defansa oyun kurma fırsatı veriyor.
Oyun anlayışlarını fazla değiştirmiyorlar. Kendi futbolunu oynamaya çalışan bir ekip. Rakibin etkili oyuncularına çok fazla tedbir almıyorlar. Gol attıklarında geriye çekilip skoru koruma gibi bir çabaları yok. Ofansif oyun anlayışlarından ödün vermiyorlar. Geri vitesleri yok. Bu da her zaman rakibe gol fırsatı tanıyor.
 Fransa Ligi’nin sıradan bir takımı olduğunu unutmayalım. İyi bir Fenerbahçe’ye rakip olamaz.

Haberin Devamı

HAKAN ÜNSAL: Topla oynama SEVDALILARI

ATLETICO Madrid ile Galatasaray’ı yan yana düşününce ilk söyleyeceğim şu olur; o maçlar şubatta değil de haftaya oynansa 3-3 veya 4-4 gibi çarpıcı sonuç çıkardı. Aslında böyle bol gollü bir maç olması şubatta da uzak ihtimal değil. İki takımın artılarını ve eksilerini yan yana koyunca, “Maçın golsüz bitmesine defanslar razı
olmaz” diyorum. Galatasaraylı oyuncular şunu düşünüyordur; “Biz bu Atletico’yu geçtiğimiz anda diğer turu da

/images/100/0x0/55eb5584f018fbb8f8ba93d1
geçeriz.” O yüzden Galatasaray için önemli olan bu tur.

ARTILARI

 Forlan... Takımın hücum gücünün tamamı. Topu alan, dönen, ara pası atan, şut çeken ve gol atan en önemli oyuncu. G.Saray en çok bu oyuncuya konsantre olmalı ve top aldırmamalı.
 Agüero... Zaman zaman Messi ile kıyaslansa da yanından geçemez. Kısa mesafedeki çabukluğu Galatasaray’ın uzun ve ağır defansı için sorun olacaktır. Forlan ile pas alışverişleri iyi olursa durdurmak zor olur.
 Reyes. Önemli bir sol ayak. Benfica’da oynarken de Galatasaray’a karşı forma giydi. Yanında oynayan oyuncular şimdi Benfica’dan daha iyi. Dolayısıyla Reyes de daha etkili. Duran topları çok iyi kullanıyor.

EKSİLERİ

Haberin Devamı

Defansı... Önemli oyuncular olmasına rağmen hatasız maçları yok. Galatasaray’ın forvetleri mutlaka gol fırsatı bulacaktır.
    Topla oynama sevdaları... Forlan, Agüero, Reyes ve Rodriguez dörtlüsü devamlı topu isteyen oyuncular. Bazen her birine ayrı ayrı top lazım oluyor. Galatasaray öne geçerse bu oyuncular oyun disiplininden kopup kendilerine oynuyor olacak.
 Pas yapan rakip... Atletico nun öndeki dörtlüsü sadece toplu oyunda var ve geriye yardımları neredeyse hiç yok. Topun peşinden koşmaktansa topu ve rakibi koşturmayı seviyorlar. Bunu rakip yapınca da hata yapıyorlar ve erken teslim oluyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!