Raketler olimpiyatlar için sallanacak

Güncelleme Tarihi:

Raketler olimpiyatlar için sallanacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2011 11:50

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Genel Sekreteri Hakan Bebek, Avrupa ve Dünya olimpiyat elemelerinde en iyi performansı göstererek 2012 Londra Olimpiyatları'na katılacak sporcu sayısını artırmak istediklerini söyledi.

Bebek, Süper Lig 4. Etap maçları nedeniyle geldiği Adana'da, olimpiyat hazırlıklarının aralıksız sürdüğünü ifade etti.

Bu kapsamda önlerinde çok önemli olan Avrupa ve Dünya olimpiyat elemeleri müsabakalarının olduğunu anlatan Bebek, şunları kaydetti:
“Olimpiyat hazırlıklarımız tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda 11-15 Nisan tarihlerinde Lüksemburg'da yapılacak Avrupa olimpiyat elemeleri, 10-13 Mayıs tarihleri arasında ise Katar da düzenlenecek Dünya Olimpiyat elemeleri finallerine katılacağız. Bu müsabakalara 3 erkek 3 bayan sporcu ile gideceğiz. Sporcularımız bu müsabakalarda olimpiyat kotası alabilmek için rakiplerine karşı mücadele verecekler. Avrupa ve Dünya olimpiyat elemelerinde en iyi performansı göstererek olimpiyatlara katılacak sporcu sayımızı artırmak istiyoruz. Bu müsabakalarda derece alan sporcular direk olarak olimpiyatlara katılmaya hak kazanacaklar.”

Adana'da yapılan Süper Lig 4. Etap maçlarının ardından milli takımın kamp için Çin'e gideceğini belirten Bebek, kampın ardından takımın Macaristan ve Slovenya'daki olimpiyatlar için puan veren maçlara katılacaklarını kaydetti.

Melek Hu'nun olimpiyatları garantilemesi

Bebek, milli sporcu Melek Hu'nun 08-15 Mayıs tarihleri arasında Hollanda'nın Rotterdam şehrinde yapılan Dünya Ferdi Şampiyonasında Londra 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarına katılma hakkı elde ettiğini hatırlatarak, bunun Türkiye için büyük bir avantaj olduğunu söyledi.

Olimpiyatlara en fazla sporcu ile katılmak istediklerini belirten Bebek, şunları kaydetti:
“Şu an bir sporcumuz olimpiyatlara kesin katılıyor. Potansiyeli olan, yetenekli sporcularımız var. Onların da kota alarak Melek Hu ile birlikte olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmelerini umut ediyoruz. 2012 Londra Olimpiyatlarına 2 erkek 2 bayan sporcu ile katılabilirsek bu bizim için çok büyük başarı.”

Bebek, masa tenisinde olimpiyatlara katılmanın çok zor olduğunu anımsatarak, “Biz bunu başardık. 2008 Pekin Olimpiyatları'ndan önce Türkiye masa tenisi branşında hiç temsil edilmemişti. Pekin Olimpiyatlarına Cem Zeng ve Melek Hu ile katıldık. Bu sporcular da lokomotif görevi görüyorlar. İlerleyen yıllarda daha da başarılı olacağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!