Q7’nin yokluğu Cenk'in varlığı

Q7’nin yokluğunda gol atmada zorlanan Beşiktaş, Cenk’in varlığında ve muhteşem futboluyla yenilgiden kurtuldu.

Kaleci Cenk 5-6 mutlak golü kurtarmış ve dünün yıldızı olmuşsa, haftalardır övgü alan geri dörtlü ve önündeki Ernst, Fernandes ikilisine ne olmuştur? Carvalhal’e göre mutlaka yorulmuştur. 3 günde bir maç Kartal’ı haftalardır başarıya uçurmuştur. Ama artık kabul edelim ki Beşiktaş yorulmuştur. Belediye, bu kadar kolay Beşiktaş kalesine giderken Kartal’ın yardımlaşmalı takım oyunu da bozulmuştur. Orta alan güçsüz kalmış ve savunma hata üzerine hata yapmıştır.
Gol yemeyelim de...
Carvalhal ideal düzeninden Q7 ve Simao’yu dün oynatamadı. Genelde “Golü yemeyelim, her nasılsa atarım” felsefesini benimsemiş oyun anlayışıyla oynayan ve bunun semeresini haftalardır Quaresma’nın yaratıcılığında gören Carvalhal bu yıldızın yokluğunda Almeida ve Pektemek’ten gol bekliyordu. Ama ikisi de rakip ceza sahasına girmektense, kenarlarda gezinmeyi düşündü nedense. Ortada Veli ve Necip’e boşluk yaratmak bir taktik düşünce olabilirdi. Ama Belediye, Kartal’ın kısır gol hamlelerini çözdü. Belediye, Beşiktaş’tan sistem ve taktik olarak daha iyiydi.
Beşiktaş kalesinde yakalanan mutlak gol pozisyonları, orta alanda gelişen planlı, sürpriz ve defans oyuncularını son gol vuruşuna götüren bir hamleydi. Visca, Holmen ve Doka’nın mutlak gol vuruşlarında bu sefer sahneye kaleci Cenk çıktı. Beşiktaş’ı dün gece mağlubiyetten Cenk kurtardı.
Belediye, Kartal’dan korkmadı. Daha iyi olduğunu orta alandaki hızlı ve ayağa pas futboluyla ve presiyle gösterdi. Ani baskınlar yaptı. Sonuçta Beşiktaş bu ligin en iyilerinden ve kendisine ters gelen Belediye önünde zorlandı da zorlandı.
Belediye korkmadı
Bitime 20 dakika kala bir defans oyuncusunun disiplinden kopmasının bedelini anında ödedi Belediye. Zayatte bir köşe vuruşunda Ernst ile didişince bir de sarı kart görünce, defansın konsantrasyonu kayboldu. Ayak, kafa, baldır her yeriyle gole yakın Mustafa’ya top vurdu, vücuduna verdiği açıyla bu top da gol oldu. Beşiktaş’tan aşağıya takım değildi Belediye. Golün altından kalkmak için bastırdı ve kötü Beşiktaş defansı içerisinde çok basit gol buldu Tevfik ile.
Neticede Kartal, golü yoktan yaratan Q7’nin yokluğunda mutlak golleri kurtaran Cenk’in varlığıyla ve muhteşem oyunuyla bir puan aldı. Maçın kahramanı kaleci Cenk.
Yazarın Tüm Yazıları