Psişik yetenekler

Psişik yeteneklere sahip olmak müthiş bir ayrıcalık gibi görünebilir. Bu tip kişilere özenebilirsiniz, korkabilirsiniz ve değişik duygular duyabilirsiniz.

Aslında paranormal yeteneklere sahip olan kişilerin bu farklı durumlarından memnun olup olmadıklarını kendilerinden öğrenmek gerekir. Bu yeteneklerini nasıl kullanıyorlar, hayatları kolaylaşıyor mu?

Dışardan bakıldığı zaman çok özel bir durum gibi görünen psişik yeteneklerle donanmış kişilerin bu farklı durumlarını nasıl algıladıkları çok önemli. Kendilerini ve yeteneklerini kabul göstermeyi başaranların hayatları daha kolay oluyor. Fakat bu durumdan rahatsız olanların hayatları ise normal yaşayan birinden çok daha zor oluyor.

Gezip dolaştığım yerlerde çok çeşitli yetenekleri olanlarla karşılaştım. Bunların bazıları öylesine doğal olarak bu yeteneklerini yaşıyorlardı ki, hem çok şaşırmış, hem de büyük bir ilgiyle incelemiştim.

Şayet kültür olarak bu farklı yeteneklerin kabul gösterildiği, hatta sıradan bulunulduğu bir ortam içinde dünyaya gelip büyüdüyseniz, psişik yeteneklerinizden rahatsız olmuyorsunuz. Bu farklı durum sizi korkutmadığı gibi geliştirmek için gayret göstermenize neden olabiliyor. Veya dikkatiniz farklı alanlarda bulunuyorsa, pek fazla aldırış etmiyorsunuz.

Fakat, bu tip yeteneklere büyük bir şüpheyle yaklaşan, psişik yeteneklerin tarifinin hiçbir biçimde yer almadığı kültür veya topluluklar içinde dünyaya geldiyseniz, sizi zor bir hayat bekliyor demektir.

Zaten bu tip ortamlarda sizin psişik yeteneklerinizin açığa çıkması pek mümkün değil. Şayet çocukluğunuzun ilk dönemlerinde açığa çıkmış olsa bile çocukluğunuzun ilerleyen yıllarında hafızanızda izi bile kalmayabilir. Ama psişik yetenekleriniz güçlü bir biçimde açığa çıktıysa ve çocukluğun ileri yıllarında devam ediyorsa, o zaman işiniz çok zor demektir. Büyük bir ihtimalle içinize kapanık biri olmalısınız ve paranormal algılamalarınızı çevrenize anlatmamışsınızdır. Anlatmaya karar verdiğiniz zaman da artık çok geçtir. Bir taraftan müthiş korkabilirsiniz. Diğer yandan size neler olduğunu anlayamamanın endişeleri içinde kıvranırsınız. Üstelik size yardımcı olabilecek hiç kimse yoktur. Tam anlamıyla bir çeşit delilik hali içine girebilirsiniz. Kimbilir belki de gerçekten delirebilirsiniz.

Psişik yeteneklerin dışlandığı, normal kabul edilmediği, hiçbir açıklaması olmayan kültür ve toplumlarda bu tip yeteneklere sahip olarak yaşamak hayatınızı gerçekten zorlaştıracaktır diyorum, Yasemin’ce...
Yazarın Tüm Yazıları