PSG, UEFA'nın cezasını ağır buldu

Güncelleme Tarihi:

PSG, UEFAnın cezasını ağır buldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2001 00:00


Paris Saint Germain Kulübü, geçen haftaki olaylı Galatasaray maçı nedeniyle UEFA tarafından verilen cezayı çok ağır bulduğunu açıkladı.
Haberin Devamı

Kulüpten yapılan açıklamada, 3 maç saha kapatma ve 1 milyon İsviçre Frangı para cezasına itiraz etme hakkının saklı tutulduğu belirtildi.

Galatasaray Kulübü’ne sadece para cezası verilmesinden de üzüntü duyulduğu belirtilen bildiride, „Galatasaray’a para cezası verilmesine karşın, Türk taraftarların olaylardaki sorumluluğunun yeterince hesaba katılmadığı“ savunuldu.

Açıklamada, şimdiye kadar böyle ağır bir yaptırımla karşılaşmadıkları belirtildi.

İsviçre’nin Nyon kentinde toplanan UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, Parc Des Princes Stadı’ndaki olaylar nedeniyle Fransız Kulübü’ne bundan sonra yapacağı 3 Avrupa kupası maçını, Paris’ten en az 300 kilometre uzaklıktaki bir yerde oynama ve 1 milyon İsviçre Frangı, taraftarların kontrolü için gerekli işbirliğini göstermediği gerekçesiyle de Galatasaray Kulübü’ne 200 bin İsviçre Frangı para cezası vermişti.

Paris Saint Germain ve Galatasaray’ın, UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi’nin kararına, 24 Mart Cumartesi günü saat 24.00’e kadar itiraz etme hakları bulunuyor.

13 Mart Salı günü yapılan grubun son maçında çıkan olaylar nedeniyle maçın hakemi Vitor Manuel Melo Pereira, karşılaşmaya yarım saate yakın ara vermek zorunda kalmıştı. Maçı 2-0 kazanan Paris Saint Germain, kupadan elenirken, Galatasaray grup ikincisi olarak çeyrek final hakkını elde etmişti.
(aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!