Protokol tribünleri özerkleşecek

Güncelleme Tarihi:

Protokol tribünleri özerkleşecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2006 17:03

Mehmet Atalay, protokol tribünlerini federasyonlar gibi özerkleştirmek istediklerini söyledi. Atalay, Federasyon Başkanı olacak kişiler için de kısıtlamalar getirdiklerini belirterek, "Ceza alan şahıs federasyon başkanı veya yönetim kurulu üyesi olamayacak" dedi.

81 ilin Gençlik ve Spor İl Müdürleri'nin katılımıyla gerçekleşen "İl Müdürleri Değerlendirme ve Planlama Toplantısı" Antalya Falez Özkaymak Hotel'de başladı. 3 gün sürecek toplantının açılış töreninde konuşan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

GENÇLİK OYUNLARI TRABZON'DA

Brüksel'den çok sevindirici bir haber aldıklarını da hatırlatan Atalay, "Avrupa'daki oylamada Türkiye ismi ön plana çıktı ve Gençlik Oyunları'nın Trabzon'da yapılması kararı alındı. 48 Avrupa ülkesi, birbirinden çetin rakipler Türkiye'de karşılaşacak. Bunu Avrupa Birliği sürecinde yoğun tartışmaların yaşandığı şu günlerde önemli bir adım olarak görüyoruz" diye konuştu.

FEDERASYON BAŞKANI VALİ KAPISINDAN ELİ BOŞ DÖNMEZ

Cimnastik sporunda tesisleşme açısından İzmir'in önemli yol katettiğini vurgulayan Genel Müdür Atalay, "Dünya Cimnastik Şampiyonası İzmir'e yakışır. Federasyon Başkanı'ndan bunu istiyoruz. Bu şampiyonayı İzmir'e getirsin. Özerk olmayan 3 federasyonumuz var. Bu federasyonlar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile çok uyumlu olmalıdır. İl Müdürleri federasyon başkanlarının yanında olmalı. Federasyonların özerk olması, keyfi hareket yapacakları anlamına gelmez. Federasyon başkanlarının hepsi de sorumluluk sahibi insanlardır. Hiçbir federasyon başkanının gittikleri illerde valinin kapısından istediklerini almadan döneceğini sanmıyorum. Spora en soğuk valimiz bile o kentin yararına olan bir organizasyonu görmezlikten gelmeyecektir" dedi.

SONUÇLANDIRILMAYAN HİÇBİR OLAY YARIM BIRAKILAMAZ

İzmir'de oynanan Fenerbahçe- Ankaragücü maçında çıkan olaylar hakkında da konuşan Mehmet Atalay, şunları söyledi: "Trabzon'da Trabzonspor- Fenerbahçe maçında da olaylar oldu. Sonra Fenerbahçe'nin evinde Galatasaray ile oynadığı maçta istenmeyen olaylar yaşandı. Bizim il müdürlerimizin, birinci derecede şiddetin sekreteryasını tutan insanlar olması gerekiyor. Bu işin takibini yapmalılar. O olaylarda sorumlu kimse tesbit edilmesinde önemli rol oynamalılar. Sonuçlandırılmayan hiçbir şeyi yarım bırakmamaları gerekiyor. İzmir'deki il müdürü arkadaşla tekrar konuşacağım. Fenerbahçe- Ankaragücü maçında protokol tribününde alakası olmayan adamların ne işi olduğunu sanırım bana söyleyecektir. Protokol tribünlerini de federasyonlar gibi özerkleştirmek istiyoruz. Avrupa Birliği ülkeleri, modern ülkeler ne yapıyorsa biz de onu yapacağız. Gerekirse protokol kartı bulunmayan kişileri bile tribüne almayacağız. Bu tribünleri düzgün, şiddetten uzak hale getirmeliyiz. Kulüplerin de bu konuda bizlere yardımcı olmaları gerekiyor. Protokol tribününün ağırlığını kaldıramayacak insanların bu tribüne girmemeleri gerekiyor. Bu arada, federasyon başkanı olacak kişiler için de bazı kısıtlamalar getirdik. Bir suçtan dolayı kınama ve uyarının dışına çıktık ve ceza alan hiçbir şahıs federasyon başkanı veya yönetim kurulu üyesi olamayacaktır"

"AHLAKLI YÖNETİCİ DE OLMALIDIR"

Atatürk'ün sporcular için söylediği ‘ahlaklı’ kelimesini, tüm kulüp başkanları, yöneticileri, federasyon başkanları, genel müdürler, sporun içinde bulunan herkese uyarlanması gerektiğini kaydeden Atalay, "Amacımız tertemiz, şeffaf, sorumluluğunu bilen insanların federasyon başkanı olmalarıdır. Eğer bunlar olmazsa şikenin de, dopingin de, şiddetin de tartışmaları bitmeyecektir. Şiddetle mücadele yasası hazırladık. Bunlar uygulanırsa hiçbir sorun kalmaz. Kimse popülizm yapmasın. Aslında şiddet olaylarında bile Avrupa'dan çok daha iyi yol aldık. Ama ufak olaylar bile mide bulandırmaya devam ediyor. Dopingle mücadelede önemli rol aldık. Dopingli olan sporcuyu müsabakalara göndermeyeceğiz dedik ve göndermedik. Sporcularımızın bundan sonra doping alacaklarını sanmıyorum. Halter Federasyonu'muz şu an dünyanın örnek gösterdiği federasyonlardan biri haline gelmiştir. Bu temizliği başlatanlara da teşekkür ediyorum. Şike konusunda da aynı duyarlılığı göstermeliyiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!