Prof. Dr. Rüştü Yüce unutulmadı

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Rüştü Yüce unutulmadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2012 13:38

Prof. Dr. Rüştü Yüce ölümünün 16. yıldönümünde, Cebeci Asri Mezarlığı’nda bulunan kabri başında düzenlenen törenle anıldı.

Haberin Devamı

Törene Yüce’nin ailesinin yanı sıra Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Eğitim Derneği Vakfı Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Ahmet Kılıçoğlu, Türkiye Eğitim Derneği Vakfı Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Kemal Savran, Anayasa Mahkemesi Eski Başkanı Yekta Güngör Özden, Eski Basketbolcu ve Türkiye Eğitim Derneği Eski Genel Başkanı İbrahim Ortaç ve ODTÜ İnşaat Bölüm Başkanı Güney Özcebe katıldı. TBF Başkanı Demirel törende bir de konuşma yaptı.

Prof. Dr. Rüştü Yüce Kimdir?

1954-1968 yılları arasında Ankara Kolejliler Spor Kulübü’nde basketbol oynayan Prof. Dr. Rüştü Yüce, 1968-1970 yılları arasında da Muhafızgücü formasını giymişti. 1963 yılından itibaren belirli aralıklarla Kolejliler Spor Kulübü altyapısında antrenör olarak çalıştı. 1972-79 yılları arasında Şekerspor takımını çalıştırırken, A Milli Takım Yardımcı antrenörlüğü ve A Milli Takım Danışmanlığı görevlerinde bulundu. 1979-81 yılları arasında İstanbul Bankası Yenişehir, 1984-90 yılları arasında da basketbol Antrenörleri Derneği Başkanlığı’nı yaptı. 1987 yılından vefatına kadar ODTÜ Spor Kulübü Başkanlığı görevini yürüttü. 4 kez Milli Takım’da, 3 kez de Ordu Milli Takımı’nda yer aldı. Türk Eğitim Derneği’nin 11 yıl süreyle başkanlığını yapan Yüce, 1992 yılından vefatına kadar da Türkiye Basketbol Federasyonu Asbaşkanlığı görevinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!