Premier Lig'in en iyi 10 transferi

Güncelleme Tarihi:

Premier Ligin en iyi 10 transferi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2012 11:39

Premier Lig'de 2011-2012 sezonunun nabzını tutmaya devam eden Daily Mail Gazetesi, yılın en iyi 10 transferlerini belirledi.

Haberin Devamı

1- Sergio Agüero (M.City): Sezon başında İspanya’nın Atletico Madrid takımından 38 milyon Pound karşılığında transfer edilen Agüero, daha ilk sezonunda 30 gol atmayı başardı. Aldığı her kuruşun hakkını ödeyen Agüero, City’nin şampiyonluk yarışında var olmasını sağlayan en önemli oyuncu oldu.

2- Juan Mata (Chelsea): Kötü bir sezon geçiren Chelsea’nin belki de en iyi ismi olan Juan Mata, Maviler’e 23,5 milyon Pound karşılığında katıldı. Andre Villas-Boas’la geçirilen başarısız dönemde bile attığı goller ve yaptığı asistlerle takımını ayakta tutan Mata, kendisi için harcanan bonservis bedelinin boşa gitmediğini kısa sürede ispatladı.

3- Papiss Cisse (Newcastle): Sezon ortasında Almanya’nın Freiburg takımından 10 milyon Pound karşılığında transfer edilen Cisse, Ada kariyerine hızlı bir başlangıç yaptı. Çıktığı 13 maçta attığı 13 golle Siyah Beyazlı taraftarların sevgilisi haline gelen Cisse, Chelsea maçında attığı inanılmaz golle popülaritesini kısa sürede arttırdı.

Haberin Devamı

4- Michel Vorm (Swansea):  Utrecht’ten 1,5 milyon Pound karşılığında transfer edilen kaleci Vorm, kısa sürede ne kadar kaliteli bir eldiven olduğunu gösterdi. Yaptığı başarılı kurtarışlar ve yetenekleriyle Swansea’nın ligde kalmasına büyük katkı yapan başarılı kaleci, Euro 2012 için Hollanda milli takımına davet edildi.

5- Yohan Cabaye (Newcastle): Herkes Lille takımında Gervinho ve Hazard’ı konuşurken Newcastle menajeri Alan Pardew beklenmedik bir hamleyle Yohan Cabaye’yi transfer etti.4,3 milyon Pound karşılığında Ada futboluna kazandırılan Cabaye kısa sürede uyum sağladığı Newcastle United’ın en başarılı oyuncularından biri olurken, orta sahadaki başarısıyla da göz doldurdu.

6- Scott Parker (Tottenham): West Ham’ın küme düşmesiyle birlikte sezon başında aralarında Fenerbahçe’nin de olduğu birçok önemli takım tarafından transfer edilmek istenen Parker, 5 milyon Pound karşılığında Tottenham’a imza attı. 31 yaşındaki tecrübeli futbolcu bu sezon ligde 28 maçta forma giyerken, performansıyla milli takım kaptanlığına kadar yükseldi.

Haberin Devamı

7- Anthony Pilkington (Norwich): Birçok Premier Lig takımı için alt liglerden oyuncu transfer etmek tam bir kumar haline geldi. Ancak bu kumarı iyi oynayan ekiplerden Norwich, Huddersfield’den transfer ettiği Pilkington ile hedefi tam 12’den vurdu. İlk sezonunda 30 lig maçında görev alan Pilkington 8 gol atarak kendisine olan güveni boşa çıkarmadı.

8- Ashley Young (M.United): 2011–12 sezonunun başında Aston Villa’dan 16 milyon Pound karşılığında Kırmızı Şeytanlara katılan Young, kalitesini daha ilk sezonda ortaya koymayı başardı. Wayne Rooney gibi yıldız oyunculara rağmen takıma büyük katkı sağlayan Young, 8 gol ve 7 asistlik bir performans ortaya koydu.

Haberin Devamı

9- Demba Ba (Newcastle): West Ham’ın küme düşmesiyle birlikte Alan Pardew’in Newcastle United’a kazandırdığı Demba Ba, ilk sezonunda 16 gol atmayı başardı. Özellikle Afrika Uluslar Kupasına kadar ligde 15 gole imzasını atan oyuncu bu turnuvanın ardından yaşadığı formsuzluğa rağmen takıma yeni katılan Papiss Cisse ile inanılmaz bir ikili oldu.

10- Yakubu (Blackburn): Blackburn taraftarlarınca sürekli eleştirilen Steve Kean’in belki de aldığı tek doğru karar Yakubu’nun transferiydi. Sezon boyunca takımını ayakta tutmak için her şeyi yapan Yakubu, Blackburn’un ligden düşmesine engel olamadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!