Potaya da Mehmet Aurelio

Güncelleme Tarihi:

Potaya da Mehmet Aurelio
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2010 00:00

Ülkemizde yapılacak Dünya Basketbol Şampiyonası’nda başarılı olabilmek için teknik ekip devşirme modeline yeşil ışık yaktı. F.Bahçe Ülkerli Emir Preldziç ve Kinsey forma için ilk sırada yer aldı.

Haberin Devamı

ÜMİT Milli Takım’dan kadroya eklemelerimiz olacaktır. Aynı zamanda bulabilirsek, bu işe değecek bir yabancı oyuncuyu da Türk yapıp, Milli Takım’a eklemeyi düşünüyoruz”
Basketbol Milli Takım Koçu Bogdan Tanjevic, ülkemizde yapılacak Dünya Şampiyonası’nın aday kadrosunu açıkladı, kendi tabiriyle ortaya bir ‘bomba’ attı...
Tanjevic, ‘değecek bir yabancı’ derken, bu işin perde arkasını araştırdık. Naim Süleymenoğlu (halter), Elvan Abeylegesse (atletizm), Mehmet Aurelio (futbol), Natalia Hanikoğlu (voleybol).
Ortak karar alındı
Bu isimlere hiç de yabancı değiliz. Hepsi devşirme sporcularımız. Ay yıldızlı forma altında ülkemize madalya kazandırdıkları gibi performanslarıyla da gönlümüzde taht kurdular.
Başarılarıyla ülkemizin yüz akı olanlar grubuna şimdi de basketbolumuz kapılarını açtı. Ve bu unutulmaz isimler arasında, Emir Preldziç ya da Tarence Anthony Kinsey Jr da yer almaya aday.
Fenerbahçe Ülker-Efes Pilsen final serisindeki başarılı performanslarıyla şampiyonlukta pay sahibi olan ikili federasyon ve teknik ekibin ortaklaşa almış olduğu bu karara acaba nasıl cevap verdi?
Her iki oyuncu da Milli Takım formasına ‘yeşil ışık’ yaktı.
Türk basketbolseverlerin yakından tanıdığı bu ikilinin, 12 Dev Adam’da yer alan oyuncuları yakından tanıması tercih edilmelerinde büyük etken oldu.
İbre Kinsey’den yana
Sezon başından bu yana sergiledikleri oyunla Milli Takım için ‘ilaç’ olabilecek nitelikteki ikiliden Kinsey’in TC vatandaşı olması konusunda bir sorun bulunmuyor. Federasyon yetkilileri böyle bir karar aldıkları taktirde Başbakanlık’ın kendilerine kolaylık sağlayacağına inanıyor.
Preldzic için ise Slovenya’ya mektup yazılacak ve cevap beklenecek. Yani ibre ABD’li oyuncudan yana...
Ancak iki isimden biri mutlaka forma giyecek diye bir şey söz konusu değil. Yapılacak hazırlık kampında oyuncuların gösterecekleri performans, Preldzic ve Kinsey’in kaderini belirleyecek.

Emir Preldzic

Haberin Devamı

-  Doğum tarihi: 06.09.1987 -  Doğum yeri: Zenica, Bosna Hersek -  Uyruğu: Slovenya -  Boyu: 2,05 -  Kilosu: 93 -  Mevkii: Forvet -  Oynadığı takımlar: Zenica Celik, Triglav Kranj, Slovan -  Millilik sayısı: 60

Haberin Devamı

Tarence Anthony Kinsey

-  Doğum tarihi: 21.03.1984 -  Doğum yeri: Florida  -  Uyruğu: Amerika -  Boyu: 1,98 -  Kilosu: 86 -  Mevkii: Forvet -  Oynadığı takımlar: Memphis Grizzlies, F.Bahçe Ülker (2007-2008), Cleveland Cavaliers

HALTER
Naim SÜLEYMANOĞLU

23 Ocak 1967’de Bulgaristan’da doğdu. Cep Herkülü, 1986 yılında Türkiye’ye sığındı.

ATLETiZM
Elvan ABEYLEGESSE
11 Eylül 1982, Addis Ababa/Etiyopya doğumlu. 1999 yılında ülkemize getirildi.

FUTBOL
Mehmet AURELİO

15 Aralık 1977 (Rio de Janeiro/Brezilya). Temmuz 2006’da Türk vatandaşı oldu.

VOLEYBOL
Natalia HANİKOĞLU
1975 Moskova. 1998’de Türk vatandaşlığına kabul edildi.

Devşirme tartışması

BU SORULARA CEVAP VERiLMELi

Haberin Devamı

 Kimin suçu 1992 yılından bu yana Türk basketbolunu yöneten Turgay Demirel’in yönetiminde Milli Takım’da oynayacak çapta oyuncu neden yetiştirilemedi, kimin suçu?
 Seviye yükselmedi 6 yıldır ay yıldızlı takımın başında yer alan koç Tanjevic, 1986-87 doğumlu oyuncuları istediği seviyeye çıkaramadı. Koç bu oyunculardan şikayet ediyorsa, gelişme göstermemelerinin sebebi nedir?
 Şutör oyuncu yok Skorer oyuncumuz yok. İbrahim Kutluay ve Serkan Erdoğan’dan sonra o bölge savunma ağırlıklı Ömer Onan ve Sinan Güler’e emanet. Cenk Akyol patlama yaşar mı?
 Alındılar ama... Sezonun ikinci yarısında oynamayan Ömer Aşık ve doping skandalı sonrası bir yıldır sahaya çıkmayan Kerem Gönlüm kadroda. Kaya yok. İkili ne kadar verimli olur?
 İş yapmazsa 2009’daki Avrupa Şampiyonası’ndaki gibi NBA’de en kötü sezonunu geçiren Hidayet’in eline top değmeden hücum etmeye kalkarsak, ya da başka plan program yapmadan “Hido sen topu eline al, sonrası Allah kerim” diyerek iş yapmaya çalışırsak o zaman ne olacak?

Haberin Devamı

‘DEVŞiRME’ iÇiN NE DEDiLER?

Doğru seçimler

-  Ünal Özüak (Spor Yazarı)  İyi bir hareket. Ama Tanjevic’i kabul etmiyorum. Milli takımda gerekli noktalara iyi bir hamledir. İkisi de doğru tercih. Jübile yapmak için milli takımın başında tutulan Tanjevic’in simgeselliği yoktur. Adı geçen iki oyuncu, milli takımın ihtiyacı olduğundan dolayı doğru seçimlerdir.

Langdon’u öneririm

-  İbrahim KUTLUAY (Eski Milli basketbolcu)  Türkiye’de milli takımı bir üst seviyeye çekecek yabancı oyuncu yok. İhtiyacımız olan noktalara çare olacak ve basketbolu yukarı çıkaracak oyuncu olduğuna inanıyorum. Yabancı bir oyuncuyu başka bir ülkeden getirmek zor. Olsa bile alışması zaman alır. Ben Langdon’u önerirdim. O, bizim ihtiyacımız olan oyuncu. Net bir şekilde şut problemimiz var. Biz dışardan oynamaya alışık bir takımız. Langdon hem şutör, hem takım oyuncusu hem de gerektiği zaman savunma yapar.

Faydalı olur

Haberin Devamı

-  Murat Didin (Koç)  O pozisyon için değer katacaksa neden olmasın. Çoğu takım bunu yapıyor. İspanya, İtalya bu işi 20 yıl önce yaptı. Öncelik, takımımızın Türk oyunculardan kurulu olması. Bu, kulağa hoş gelir. Özellikle ülkemizde oynayan yabancılar Türkiye’de yapılacak Dünya Şampiyonası’nda takıma faydalı olur. Konuya genel değil, özel yaklaşmalıyız. Adı geçen oyuncular faydalı olur.

Sistemle ilgili

 Oktay MAHMUTİ (Antrenör) Tercih, antrenörün sistemiyle ilgilidir. Eğer antrenör orada boşluk hissediyorsa, verimliliği artıracak noktalara alınabilir. Bu tür organizasyonlarda herkes milli takım için kenetlenmelidir. Tercih doğrudur, yanlıştır diye bir şey söylemem söz konusu değil. Tanjevic’in sisteminde kararlar onundur.

Faydalı isimler

 Ergin ATAMAN (Antrenör)  İkisi de iyi isimler. Bence olabilir. Pozitif bir düşünce. Çünkü her ikisi de bu sezon Fenerbahçe Ülker’de başarılı bir performans sergiledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!