Potada 41 yıllık hak arayışı

Güncelleme Tarihi:

Potada 41 yıllık hak arayışı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2008 16:59

Türk basketbolunun öncülerinden olan İzmir'in Altınordu Kulübü, tam 41 yıl önce almaya hak kazandığı, ama müzesine bir türlü götüremediği Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı istiyor.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, İzmir'de düzenlenen mahalli ligde, 8'i üst üste olmak üzere 14 yıl şampiyonluk yaşayan Altınordu, bu başarısını 1966-1967 sezonunda “Türkiye 1. Milli Basketbol Ligi” adıyla kurulan ulusal ligde de sürdüren ve basketbola öncülük eden kulüp olarak ön plana çıkıyor.

Samim Göneç antrenörlüğünde ve Yılmaz Vardaroğlu, Turhan Tezol, Halil Dağlı, Haluk Tunçeri, Türkay Yener, Sabri Turmak, Hüseyin Alp, Bane, Ersin Kar, Ercan Hepcoşan ve Erdoğan Esençay'dan oluşan takımla mücadele eden Altınordu, ilk kez düzenlenen ulusal ligde 22 maçta 20 galibiyet, 1 yenilgi ve 1 beraberlikle şampiyonluk ipini göğüsleyen takım oldu.

Oynadığı maçlarda ortalama 78 sayı atıp, potasında 58 sayı gören Altınordu, düzenlenen Türkiye Kupasını da müzesine götürürken, yine aynı sezon ilk kez düzenlenen ve Türk basketbolunun en prestijli kupası olarak görülen Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda da başarısını tekrarladı. Ancak İzmir ekibinin bu başarısı kupayı kaldırmasına yetmedi.

41 YILLIK HASRETİN BAŞLANGICI

İlk kez düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda, Ankara ekibi Muhafızgücü ile karşılaşan kırmızı-lacivertli Altınordu ekibi, 2 maç üzerinden oynanan karşılaşma sonucunda, rakibinin önünde yer alarak kupayı almaya hak kazanmasına rağmen, kupa üzerine rakibinin isminin yazılı olması nedeniyle kupayı kaldırma şerefini yaşayamadı.

Haberin Devamı

Kupayı, Altınordu'nun kazanmasının ardından dönemin Basketbol Federasyon Başkanı Osman Solakoğlu, yapılan bu yanlışlık dolayısıyla kupa töreninin iptal edildiğini açıklayarak, hazırlanacak yeni kupanın en kısa zamanda İzmir'e gönderileceğini bildirdi. Ancak, Altınordu aradan geçen 41 yıla karşın bu kupayı hiç bir zaman elde edemedi.

TURGAY DEMİREL, SÖZ VERDİ

Basketbol Federasyon Başkanı Turgay Demirel, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği “Basketbola Hizmet Ödülleri” töreninde Altınordu Kulüp Başkanı Bülent Erdik ve efsane takımın kaptanı Yılmaz Vardaroğlu ile yaptığı görüşmede haberdar olduğu konuyla ilgileneceğini bildirdi.

Demirel, kendisinden “41 yıllık hasretin son bulması” için yardım isteyen Altınordu Kulübü'nün temsilcilerine, bu konuda elinden gelen tüm çabayı göstereceğini belirterek, “Ortada kazanılmış bir hak var. Ancak, bizler de kayıtlarımıza bakıp, konuyu araştıracağız. En kısa zamanda nostaljik bir kupa hazırlar, Altınordu'ya geç de olsa kupasını teslim ederiz. İzmir'de basketbol ateşini yakan bir kulübe yardımcı olup hakkını teslim etmek bizim görevimiz” ifadesini kullandı.

TARİHİNE SAHİP ÇIKMA MÜCADELESİ

Altınordu Kulübü Başkanı Bülent Erdik, Basketbol Federasyonu Başkanı Demirel'in konuya gösterdiği olumlu yaklaşımın sevindirici olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Bizler tarihimize sahip çıkmanın mücadelesini veriyoruz. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın bizim için manevi bir değeri var. 41 yıl aradan sonra müzemize koyacağımız kupa, aynı zamanda İzmir'in de yıllar sonra hakkının teslim edilmesi anlamına geliyor. Kısa zamanda sayın Demirel ile tekrar biraraya geleceğiz. Kendisi İzmir'de görkemli bir tören yapma sözü verdi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!