Polat sürprizi

Güncelleme Tarihi:

Polat sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2006 00:00

Sarı kırmızılı camianın güçlü ismi, son dakika kararıyla Özhan Canaydın’ın listesine girdi. Turgay Kıran, ise Unit Investments S.A. emanetinde bulunan G.Saray Sportif A.Ş. hisselerinin alınması çalışmaların sonuçlandığını söyledi.

GALATASARAY Kulübü’nde bugün yapılacak Olağan Genel Kurul Toplantısı öncesi Adnan Polat sürprizi yaşandı. Daha önce yaptığı açıklamalarda, kongrede Özhan Canaydın’ı destekleyeceğini, ancak yönetim kurulu listesinde yer almayacağını belirten Polat, şok bir kararla Canaydın’ın listesine girdi. Camianın en güçlü isimleri arasında yer alan ve geçtiğimiz günlerde kulüp için düzenlediği yardım kampanyasıyla tekrar gündeme gelen Polat, kongrede Canaydın’ın en önemli kozlarından biri olacak. Dün listesini açıklayan Özhan Canaydın’ın diğer kozu; başkan adaylığından önceki gün çekilen Semih Haznedaroğlu... Divan Kurulu Başkanı olan Haznedaroğlu, kongreye Canaydın’ın listesinden girecek.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’ndaki kongrede Özhan Canaydın, Yiğit Şardan, Alp Yalman, Turgay Kıran ve Yılmaz Toköz olmak üzere 5 başkan adayı görevi 2 yıllığına üstlenmek için yarışacak. Kulüpte kaydı açık 6200 üyeden, aidatlarını yatırmış 4598’i bugün oy kullanma hakkına sahip. Saat 10.30’da başlayacak oy verme işlemi saat 15.00’te bitecek. Canaydın için kırmızı, Kıran için gri, Şardan için mavi, Toköz için turuncu, Yalman için de yeşil renkli oy pusulaları kullanılacak.

Kıran hisseleri alıyor

Turgay Kıran
, Canaydın’ın da olumlu işbirliğiyle Unit Investments S.A. emanetinde bulunan G.Saray Sportif A.Ş. hisse senetlerinin alınması çalışmaların sonuçlandığını söyledi. Kıran, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Unit Investments S.A. 20 Mart’ta kulübümüze bir ihtarname göndererek ihbar sürecini başlatmıştır. Yedi günlük ihbar süresi 27 Mart’ta sona erecek ve kulübün bu hisseler üzerindeki mülkiyeti kalkacaktır. 21 Mart’ta adıma verilen yetki belgesi doğrultusunda, uluslararası bir fon kuruluşu tarafından kulübümüzün talepleri değerlendirilmiş ve gerekli fon temin edilmiştir. Böylelikle % 21.05 G.Saray Sportif A.Ş. hisse senedi karşılığı 23.5 milyon doları başta olmak üzere Sayın Ünal Aysal ve şirketinin kulübümüze süreç içerisinde sağladığı faizsiz kredi borçları da dahil olmak üzere toplam 35.85 milyon dolar bu fondan ödenecek ve bu hisseler bünyemizde kalacaktır."

ÖZHAN CANAYDIN’IN LİSTESİ

Semih Haznedaroğlu, Cengiz Özyalçın, Mehmet Helvacı, Şükrü Ergün, Adnan Polat, Işın Çelebi, Celal Gürcan, Engin Akçakoca, Ali Gürsoy, Atilla Kınay, Ahmet Dadehayır, Haldun Üstünel, Tuncay Hazinedaroğlu, Fatih Gökşen, Vedat İrdel. Başkan Danışmanı: Refik Arkan.

YİĞİT ŞARDAN’IN LİSTESİ

Özkan Olcay, Osman Güneri, Mehmet Cansun, Rıfat Karakimseli, Eşref Hamamcıoğlu, Jerfi Fıratlı, Abdürrahim Albayrak, Mete Başol, Burak Elmas, Cem Ataç, Sedat Doğan, Serol Acarkan, Mümtaz Tahincioğlu, Murat Yalçındağ, Hasan Mingü.

ALP YALMAN’IN LİSTESİ

Kemal Onar, Taner Aşkın, Doğan Sarıbeyoğlu, Tuncer Ciner, Ömer Tümay, Mehmet Dedeoğlu, Emel Çabukoğlu, Kemal Akar, Metin Öztürk, Orhan Pak, Nevzat Zapçı, Can Özatay, Serdar Ciner, Faruk Gürbüzer. (Listeye bugün 1 kişi daha eklenecek.)

TURGAY KIRAN’IN LİSTESİ

Ahmet Özdoğan, Okan Böke, Kemal Erimtan, Tayfun Akgüner, Selim Önen, İbrahim Doğan, Ali Eşkinat, Ozan Korkut, Altan Koçer, Tamer Rodoplu, Hüseyin Manioğlu, M.Ercan Sayarı, Ender Merter, İzzettin Çalışlar, Mehmet Bilen.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!