Play-off'larda sona doğru

Güncelleme Tarihi:

Play-offlarda sona doğru
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 15:15

Ankara Tenis Kulübü'nde düzenlenen Hürriyet Tenis Ligi play-off mücadelelerinde ikinci gün sona erdi.

Haberin Devamı

Türkiye Tenis Ligi'nde play-off ikinci serilerde erkeklerde İTK-ENKA, TED-ATK oynanırken kadınlarda da TED-İTK, ENKA-KTK karşılaştı. Mavi Spor Kulübü'nde oynanan ikinci lig play-off'larında da müsabakalar devam etti. Yarınki karşılaşmalar sonunda 2011 yılının şampiyonları kupalarına kavuşacak.

Hürriyet Tenis Ligi'nde play-off müsabakaları son hızla devam ediyor. Ankara Tenis Kulübü'nün ev sahipliği yaptığı birinci lig play-offlarında TED-ATK serisi büyük heyecana sahne oldu. Önceki günün kazanan iki takımının serisinde İstanbul ekibi TED, ATK'ya 4-2 üstünlük sağladı. Kendi seyircisi önünde oynayan ATK, seriye hızlı bir başlangıç yaptı. Arsel Kumdereli, TED oyuncusu Efe Yurtaçan karşısında ilk setinde 5-3 geriye düştüğü maçı 7-6(8), 6-3 alarak takımını 1-0 öne geçirdi. Serinin ikinci maçında Anıl Yüksel, 6-0, 6-1'le Alp Gölcüklü'yü mağlup etti. Takımların bir numaralarının mücadelesin Haluk Akkoyun'la Ergün Zorlu karşı karşıya geldi. Türkiye şampiyonu Ergün Zorlu'yu 2 saat 17 dakikada 4-6, 6-1, 6-4 yenen Haluk Akkoyun, TED'in 2-1 öne çıkmasını sağladı. Barkın Yalçınkale'nin galibiyetiyle 3-1'lik avantajın sahibi olan TED, ilk çiftler maçını kaybetse son maçı alarak 4-2'yi buldu.

Haberin Devamı

Pazartesi serilerini kaybeden iki takımın mücadelesinde gülen taraf İstanbul Tenis Kulübü (İTK) oldu. Seriye Mustafa Gençsoy ve Orçun Seyrek'in galibiyetleriyle başlayan İTK, Cem İlkel ile Uğur Atalay'ın galibiyetlerine engel olmadı ve seri 2-2'ye geldi. İlk çiftler maçında Orçun Seyrek/Mustafa Gençsoy çifti, Uğur Atalay/Serkan Dilek ikilisini 4-6, 6-4, 10-6'yla Barış Ergüden/Çağdaş Ulukan da Cem İlkel/İlhan Mutlu'yu 7-5, 6-4 yenerek seriyi İTK lehine 4-2'ye getirmeyi başardı.

Hürriyet Tenis Ligi kadınlar play-off mücadelesinde geçtiğimiz yılın şampiyonu TED ve ikincisi ENKA rakiplerine şans tanımadı. Play-off'un ikinci gününde TED, İTK'yı 5-1'le geçerken ENKA da Kültürpark Tenis Kulübü'nü (KTK) 6-0 mağlup etmeyi başardı. Tekler maçına Derya Turhan'ın galibiyetiyle başlayan TED, Cemre Anıl'ın 3-6, 6-3, 6-4'le Tuğçe Doğan'ı yenmesiyle seride 2-0'ı yakaladı. TED'in bir numarası Pemra Özgen, genç raket Seda Arantekin karşısında 6-7, 6-4, 6-4'lük setlerle galip geldi. Son tekler maçında da Ece Yavuz, tek oyun vererek Mina Saygı'yı 6-1, 6-0'la geçti. Çiftler maçlarında birer galibiyet alan iki takımın serisi TED lehine 5-1 sonlandı.

Haberin Devamı

Play-off'ların tek İzmir temsilcisi olan Kültürpark Tenis Kulübü, ikinci gün favorilerden ENKA'yla karşılaştı. Seride rakibini set vermeden 6-0 geçen ENKA, son gün oynayacağı TED maçı öncesi moral kazandı. Naz Karagöz'ün, Fulya Arslan'ı 6-1'lik setlerle mağlup etmesinin ardından KTK'lı Ege Kurtoğlu sakatlığı nedeniyle Başak Eraydın karşısından çekildi. Seride iki farkı bulan ENKA, bir numarası Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu'nun kazanması ardından çiftler maçlarına 4-0 önde girdi. Çiftlerde de rakibine üstünlük sağlayan ENKA, seride 6-0'ı yakaladı.

Ankara'da son gün erkeklerde TED-İTK, ATK-ENKA ve kadınlarda ENKA-TED, KTK-İTK serileri oynanacak. Karşılaşmalar saat 10.00'da başlarken TRT-3, 13.00-15.00 arası TED-İTK serisininden bir karşılaşmayı canlı yayınlacak. 15.00'dan sonra ise kadınlarda ENKA-TED serisinden tek maç banttan TRT-3 ekranlarında olacak.

Haberin Devamı

İstanbul Mavi Tenis Kulübü'nde oynanan Hürriyet İkinci Tenis Ligi play-off maçlarında ikinci gün sonlandı. Erkeklerde Levent Tenis Kulübü, Ağrı Tenis Kulübü arasında oynanan seri 3-3 sona erirken İzmir Tenis Kulübü, Tenis Akademisi İncek karşısında 4-2 mağlup oldu. Kadınlarda ise İzmir Tenis Kulübü, İstanbul temsilcisi Yeşilyurt Spor Kulübü'nü 4-2'yle, PTT de Antalya Tenis İhtisas Kulübü'nü 5-1'le geçmeyi başardı. Kadınlarda yarın PTT-İZTİK ve YSK-ATİK serileri oynanırken erkeklerde de Ağrı-TASK, İZTİK-LETK karşı karşıya gelecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!