Platini'ye şike desteği

Güncelleme Tarihi:

Platiniye şike desteği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 09:59

UEFA Başkanı Michel Platini, Polonya’da yapılan toplantıda Avrupa futbolunu saran şike soruşturmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Krakow şehrinde düzenlenen toplantıda AB ülkeleri spor bakanlarıyla bir araya gelen Platini yaptığı açıklamada, “Avrupa futbolu büyük bir tehdit ile karşı karşıya. Geçen ay Strasbourg'da Avrupa Konseyi’nde şikeyle ilgili fikirlerimi açıklamıştım. Bu konuda yapılabilecekler konusunda Avrupa Birliği'nden yardım istedim. Avrupa spor bakanları ile Avrupa futbolunun geleceği korumak için çalışmalar yaptık” ifadelerini kullandı.

Platini, bahis şirketleri ve spor organizatörleri arasında yapılacak bir anlaşmayla şikenin önüne geçileceğini belirtirken, “ Avrupa futbolu kurban olma riskiyle karşı karşıya. Ben sadece mevzuatın doğru ve adil bir şekilde tanınmasını istiyorum” dedi.

UEFA, hükümetlerin kolluk kuvvetleriyle çalışacak irtibat subayı ve koordinatör olarak hareket eden bir birim oluşturduğu, bu birimin şikeyi önleyici bir stratejinin parçası olarak oyuncular, hakemler ve antrenörler için eğitim programları düzenleyerek, disiplin soruşturmalarını izleyeceği kaydedildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!