PKK’nın şehit ailelerini ziyareti

TÜH, nasıl da kaçan bir fırsatmış meğerse.

Haberin Devamı

Dağdan inen PKK’lıları taşıyan otobüste bulunan biriyle konuşuyorum. Bazılarının aklından müthiş bir düşünce geçiyor, ancak sonra vazgeçiyorlar. Cesaret edemiyorlar. Otobüstekilerden biri:


“Biz o gün, dağdan inenler ve Mahmur Kampından gelenlerle birlikte Şehit Aileleri Derneğini ziyaret etmeyi düşündük. Ama baktık, herkes haklı olarak, çok hassas. İstenmeyen olaylar yaşanabilir, iş daha karmaşık hale gelebilirdi. Düşündük ve vazgeçtik.”


Böyle bir düşünce, 25 yıllık iç savaş sonunda, dramın son aşaması. 25 yıllık iç savaş sonucunda, yol biraz açıldı mı,nelerin yaşanabileceğini anlatan inanılmaz bir rüya. Elle tutsam, gözle görsem, inanamam, sahneleri.


25 yıllık iç savaştan herkes dersini alıyor. Dağdan inenler artar, DTP daha dikkatli davranır, o saçma gösteriler geride kalırsa, barışa uzanmak daha kolay olacak.

Haberin Devamı

KÜRT DİASPORASI


25 yıllık iç savaştan sadece bir kesim ders çıkartamıyor.


Kürt diasporası.


Diaspora tarihsel olarak Milattan önce 722’de Yahudilerin Filistin’den sürülmelerini vurgulayan bir kavram. Kökeni Yunanca. Sözcük olarak, diaspora bir ulusun yurdundan ayrılmış kolu anlamında.


Dünyada günümüzde daha çok Ermeniler için kullanılıyor. Daha sonra başkaları için de kullanılmaya başlanıyor. Kürt diasporası gibi. Türkiye’nin dışında yaşayan Kürtler.

HA ERMENİ, HA KÜRT

Avrupa’da yaşayan Kürt diasporası ve onun liderlerinin Ermeni diasporası ile hiç farkı yok. Diasporada kimlik fark etmiyor, bakış aynı. Ha Ermeni, ha Kürt.


Nasıl ki, Ermeni diasporası, Türkiye ile Ermenistan arasında imzalanan protokole karşı çıkıyor, Kürt diasporası da, dağdan inmelere şiddetle karşı. Şu söze bakmak yetiyor:


“PKK, Kürt ulusal hareketini tasfiye ediyor, TC ile işbirliğine giriyor”.


Avrupa’da rahat bir yaşam sürerken, insanların tuzu kuru. Ne savaş, ne ölüm, ne başka bin türlü sorun, atış serbest.

KEMAL BURKAY


Diaspora devam ediyor.


Kürt diasporasının önemli isimlerinden Kemal Burkay olaya ters bakanların başında geliyor:

Haberin Devamı


“Kelepir fiyatına çözüm”.


Dağdan inerek, Kürt hareketini satıyorsunuz, anlamında. Tam ne demiş oluyor? Savaş devam etsin, demiş oluyor.


Tamam, Avrupa’da bir eli yağda, bir eli balda, Kemal Bey buyursun, dağa çıksın ve eline silah alsın.

Burkay’ın bir partisi var. Türkiye Kürdistan Sosyalist Partisi. Bu partinin onursal başkanı. Parti hala illegal. Soğuk Savaş dönemindeki gibi. Yirmi yıl önceki gibi. İllegal parti mi kalmış dünyada? Eski tüfeklerin bile, illegaliteye vedası yıllarca önce.


Kemal Bey neden Türkiye’ye gelmiyor? Bu saatten sonra dağa çıkmak zor geliyorsa, gelsin ve partisini kursun, siyasal mücadeleye girsin. Kimse engel olmaz.

Hariçten gazel atmak kolay.

Haberin Devamı

 

Üç silahşörgörev başında


SON
günlerde hangi TV’ye baksam, siyasal gelişmelerle ilgili, ama Kürt açılımı ama Genelkurmayın planı sürekli aynı üç kişiyi görüyorum.


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Beşir Atalay
ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik.


Sözleşmiş gibi, belli bir plan dahilinde imiş gibi, o TV senin, bu TV benim, hiçbir fırsatı kaçırmadan, ekranlara çıkıyorlar. Aynı sözleri tekrarlayarak, belli bir düşüncenin alt yapısını oluşturuyorlar. Müthiş bir propaganda taarruzu.


Konu denk geldi mi, AKP’nin programı, övünme, ara sıra felsefe eksik değil. AKP halkla ilişkilerde görev başında.  

Yazarın Tüm Yazıları