Pist çok iyi çok eğlenceli

Güncelleme Tarihi:

Pist çok iyi çok eğlenceli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2005 00:25

Türkiye için yeni bir heyecan halkası oldu Formula 1. Bu heyecan fırtınası içinde şu anda zirvede bulunan Renault takımının pilotu Giancarlo Fisichella’da yer alıyor. Sezonun ilk yarışı olan Avustralya’yı kazanan İtalyan pilot çarşamba akşamı İstanbul’a ayak bastı.

Gelir gelmez İstanbul Park’ı tanımaya çalıştı. 32 yaşındaki pilot F1 ve şansıyla ilgili iddialı konuştu.

Pisti nasıl buldunuz?

Çok iyi bir pist. İnişli, çıkışlı ve keskin virajları var. Eğlenceli bir pist. Yarış zorlu olacak. Ancak Renault için avantaj. Çünkü biz önden çekerli bir otomobile sahibiz. Teknik olarak bize uygun bir pist. Kanımca araçlar ilk 5 turda pisti tanıyacaklar, 15’inci turdan itibaren de en iyi tur zamanlarını yapacaklar..

Saat yönünün ters olması etkiler mi?

Kesinlikle hayır. Boyun kaslarımız buna kısa sürede alışır. Brezilya ve İmola da böyle.

Son yarış kötü geçti. Ya burası.

Evet. Macaristan’da piste çıkamadık ama burada bunu telafi edeceğiz. İstanbul bizim için önemli. Çünkü piyasada lideriz. Takım olarak bu yarışı önemsiyoruz.

Sana göre en iyi pilot kim?

Takım arkadaşım Alonso.

İstanbul’u nasıl buldun?

Açık konuşmak gerekirse şehri tanıyamadım. Gelir gelmez piste geldim. İstanbul’u gezeceğimi sanmıyorum. Yalnız insanlar çok sıcak kanlı.

Şansını nasıl görüyorsun?

Sezona iyi başladım. Ancak mekanik ve teknik arazılar yüzünden şanssızlıklar yaşadım. Önde gittiğim bir çok yarışı birinci bitiremedim. Umarım İstanbul’da şansım yanımda olur.

Bu kadarını beklemiyordum

FORMULA 1 Başkanı Bernie Ecclestone, İstanbul Park Pisti, organizasyon ve tesislere övgü yağdırdı. İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş ile görüşen Ecclestone, Murat Yalçıntaş’a teşekkür edip, iyi bir organizasyon beklediğini, ancak bu kadarını beklemediğini söyledi. Yalçıntaş, Ecclestone ile yaptıkları görüşmede şaşkınlığını dile getirdiğini belirterek, ‘Bana (İyi bir pist olacağını biliyordum ama bu kadarını da beklemiyordum. Organizasyon çok iyi gidiyor. Ne kadar doğru bir karar vermişiz) dedi. Ben de kendisine teşekkür ettim’ diye konuştu.

11’inci virajın sonu görünmüyor

FORMULA 1’de lider durumda bulunan Renault’nun İspanyol pilotu Fernando Alonso, ilk iki antrenman turlarından sonra İstanbul Park’ı beğendiğini açıkladı. Alonso, ‘Frenaj noktalarında arabının ayarlarını yaptık. Yarın (bugün) daha iyi bir sonuç alacağımıza inanıyorum. Bu piste risk alınabilir. İtalya’da risk aldığınızda yarış dışı kalmanız mümkün. Ama burada toparlanma şansınız çok yüksek. Bana göre en tehlikeli viraj 11’inci. Çünkü sonu görülmüyor. 320 kilometreden sonra buraya giriyorsunuz. İstanbul’u görme imkanım olmadı. Yalnız kaldığım otelin restaurantından baktığımda çok güzel bir şehir olduğunu söyleyebilirim’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!