Piontek'den Türk oyunculara playboy benzetmesi

Güncelleme Tarihi:

Piontekden Türk oyunculara playboy benzetmesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2008 14:42

Türk milli takımının eski teknik direktörlerinden Sepp Piontek, kendi döneminde Türk oyuncuların playboy olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Alman teknik adam Danimarka basınına verdiği demeçte, 1990'lı yılların başlarında Türk milli takımının başında yer alırkan, oyuncular üzerinde disiplin sağlamakta büyük güçlükler çektiğini belirterek, "Ben Türk milli takımının başında iken mevcut oyuncuların tipinden ziyade, değişik oyuncular arayışı içindeydim. Çünkü mevcut oyuncular yarı playboy gibiydi, Futboldan daha çok bahis oyunları, kumar ve fotomodellerle ilgileniyorlardı. İstek, karakter ve kalpleri yoktu. O nedenle Hakan Şükür gibi futbolcular aramıştım" dedi.

Türk basınına da değinen Piontek, "Örneğin ilk eleme maçlarımızdan birinde gazeteler 'Avrupa biz geliyoruz' diye manşet atmıştı. Ama biz maçı kaybedince başlarını öne eğdiler. Ama bir sonraki maçta yine aynı şeyi yaptılar" diye konuştu.

Haberin Devamı

Türk Milli Takımı teknik direktörü Fatih Terim'e de değinen Sepp Piontek, "Fatih o zaman benim asistanımdı. Hiç birşeyi söylemekten korkmazdı. Tıpkı şimdi olduğu gibi. Hatta, bazı önemli maçlar öncesi takım kadrosunu bile açıklardı. Tıpkı Çek maçı öncesinde olduğu gibi. Benim İngilizcemi Türkçe'ye tercüme edecek yardımcıya ihtiyacım vardı. Fatih'in de ingilizcesi yoktu. O bana Türkçe öğretti ben ona İngilizce. Fatih o zaman U21 genç takımını çalıştıyordu. Gençler ona baba gibi bakıyordu. Şimdi de öyle. Ona koşup sarılmadan galibiyet ya da gol kutlayan oyuncu yoktur " ifadelerini kullandı.

YARI FİNAL ALMANLAR İÇİN AÇIK BİR OTOBAN

Danimarka Milli Takım Teknik Direktörü Morten Olsen de Türkiye-Almanya yarı final maçının Almanlar için açık bir otobana benzediğini söyledi. Morten Olsen, Türkiye'nin Almanları yenmesi durumunda futboldaki en büyük sansasyonun yaşanacağını öne sürerek "Bugün oynanacak maçta ben tribünde yerimi alacağım. UEFA'nın teknik heyetinde görevimi yapacağım. Türkiye bu maça sakatları ve cezalıları nedeniyle özürlü çıkacak. Bu durumda Almanya'yı yenerse futbolda en büyük sansasyon olur. Aslında bütün milli takımlar modern zamanda aynı güçte sayılır ama Türkiye-Almanya maçında dengeler aynı değil. Sakatlar ve kartlar Türklerin ayaklarını bağlıyor. Bu nedenle yarı final maçı Almanlar için açık bir otoban diyorum. Sadece gaza basmaları gerekiyor. Aslında Türkler adına üzülüyorum. Böyle bir maçın dengeli olmasını isterdim. Gerek Türkiye'de gerekse Avrupa'daki Türkler, hatta Danimarka'daki Türkler son günlerde futbol ateşinin en güzelini yaşadılar ve yaşattılar. Türkler ölümüne kadar mücadele edeceklerdir. Çok teknik oyuncuları var. Türklerin bu zayıf durumu, Almanlara en büyük hediye. Almanlar, Türkleri bir daha bu kadar zayıf yakalayamazlar" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!