Pereira Shakhtar Donetsk’in şifresini işte böyle çözdü

Güncelleme Tarihi:

Pereira Shakhtar Donetsk’in şifresini işte böyle çözdü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2015 00:53

Durum oyunu oynuyorlar. Yani maçın gidişatına ve skora bağlı hareket ediyorlar. Sürekli maçın içindeler ve asla demoralize olmuyorlar. Birbirlerine alışkınlar. Sonuca çok kolay gidiyorlar ve asla ve asla belirli bir düzenin dışına çıkmıyorlar.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de gözler Shakhtar Donetsk ile oynanacak Şampiyonlar Ligi ön eleme turu maçına çevrildi...

Sarı lacivertlilerin teknik direktörü Vitor Pereira, Ukrayna ekibinin önceki gün ligdeki ilk maçında Oleksandriya’yı 2-0 mağlup ettiği maçı bizzat giderek izledi ve bol bol not tuttu...

Alex Teixeira’nın golleriyle rakibini yenen Shakhtar Donetsk için Vitor Pereira’nın ön görüleri şunlar oldu...


1- Takım oyunu oynuyorlar


Pereira’ya göre Shakhtar takım oyunu oynuyor ve bireysel özellikler çok fazla öne çıkartılmıyor. Ne yapacaklarsa takım olarak yapıyorlar. Hem savunma hem de hücumda bir bütünlük halindeler. Asla belirli bir düzenin dışına çıkmıyorlar.


2-Yetenekleri üst düzeyde


S. Donetsk’i takım olarak çok beğenen Pereira, rakiplerinin çok yetenekli oyunculardan kurulu olduğunu rapor etti. Shakhtar’ın tek tek çok bireysel özelliği fazla olan oyunculardan kurulu bir takım görüntüsünde mücadele ettiğini belirtti.

Haberin Devamı


3-Disiplinli oluşları etkiledi


Pereira'yı en çok etkileyen rakibin disiplinli oluşu. Shakhtar’ın durum oyunu oynadığını (maçın gidişatına ve skora bağlı oynanan oyun) belirten teknik direktör Vitor Pereira’nın notlarına göre rakip sürekli oyunda kalıyor, demoralize olmuyor.


4- Sonuca kolay gidiyorlar


Birbirine alışık ve ne yaptığını bilen oyunculardan kurulu olan Ukrayna temsilcisi, Pereira’ya göre sonuca kolay gidiyor. Portekizli hoca iki maçta da her an oyuncularının yüksek konsantrasyon ile sahada olması için çalışacaklarını söyledi.

Pereira Shakhtar Donetsk’in şifresini işte böyle çözdü

Ve Kadıköy formülü: Avantajlı skoru bul Lviv’e güçlü git!

VİTOR Pereira, 28 Temmuz’da Kadıköy’de oynanacak ilk maçta S. Donetsk’in işini bitirmekte kararlı. Aksi hâlde, rövanşta kendilerini bir hayli zorlu bir atmosferin beklediğini söyledi ve şöyle devam etti...


KAZANMAK ZORUNDAYIZ

- İlk maçta avantajlı bir skor yakalayıp, Lviv’de oynanacak olan rövanş karşılaşmasında bu avantajı korumalıyız.

Haberin Devamı


VAN PERSIE HAZIR OLACAK

- Takım şimdiden bu maçların havasına girmeli. Robin van Persie’nin de bu karşılaşmalara hazır olması için onu özel çalıştıracağım.


LUCESCU ÇOK TECRÜBELİ

- Tur bizim için Kadıköy’de bitmeli. Lucescu çok saygıdeğer bir hoca. Bu tip maçların tecrübeli ismi. Kadıköy’deki maç bu yüzden çok önemli.

Tarz sahibi karakterli gelenekçi


1- LUİZ Adriano, Douglas Costa ve Fernando gibi yıldızlarını satan Shakhtar Donetsk, kağıt üstünde güç kaybetmiş görünse de istikrarından ve düzeninden vazgeçmiyor.


ENGELLEMEK GENLERİNDE VAR


2- Oyunu yönlendiren ve alan daraltarak rakibin istediği futbolu oynamasını engelleyebilen bir yapıya yıllardır sahipler.

Haberin Devamı


HER YERDE TAM PRES


3- Rakibe geriden kolay kolay çıkma şansı vermedikleri gibi ön alanda presi 4’lü ve 5’li şekilde yapabiliyorlar.


SRNA KİLİT OYUNCULARI


4- Oyunu genellikle savunmanın sağında yer alan Srna üzerinden kurmayı tercih ediyorlar. Solda oynayan Taison ise dikkat çeken bir diğer isim...


ZAAFLARI DURAN TOPLAR


5- Duran toplarda kale önünde yaşanan karamboller Ukraynalıların kolay gol yemesine neden oluyor. Bu zaaflarını gideremediler.


TEIXEIRA’YA AMAN DİKKAT


6- Bu sezon hücumda tüm yük Alex Teixeira’nın üstünde. Geçtiğimiz yıl 22 gol atan Alex bu sezona da iki golle başladı.


18 OYUNCUSU GOL ATTI


7- Geçtiğimiz yıl kadrodaki 18 futbolcunun gol üretmesi de Shakhtar’ın belli bir tarza sahip olduğunun en büyük göstergelerinden biri.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!