Paso eziyeti

ANKARA Büyükşehir Belediyesi’nin, kendine göre yorumladığı yasa uygulama zaman ve mekanı ile ilgili olarak son günlerde yaşadığımız bir sıkıntı da paso kontrollerinin yıllardan beri uygulanmayan sıkılıkta yürürlüğe konmasıdır.

Bugüne kadar herkesin rahatlıkla kullandığı ve bilet satış gişelerinde ve otobüslerde kontrolü yapılmayan indirimli bilet kullanan kişilerden paso sorulmasının, son bilet zamlarından sonra çok yoğun bir şekilde yapılması, beni belediyenin para açısından iyice çıkmaza girdiği düşüncesine sevk ediyor. Üniversitelerden verilen kimlik kartlarına güvenmeyen belediye tarafından ayrıca ücret karşılığı paso almak için zorlanıyoruz. Bu durumda ya okulumuzdan alacağımız öğrenci belgesi ile belediyeden paso alalım ya da okulumuzdan verilen ve öğrenci olduğumuzu gösteren kimlik kartları paso olarak kullanılsın. Son dönemde yapılan bu uygulama ile Milli Eğitim Bakanlığı ve YÖK tarafından tescil edilmiş okullarımızdan verilen kimlik kartlarını belediyenin tanımadığını, bizi yolunacak vatandaş olarak kabul eden belediye tarafından ne koparırsam kardır düşüncesine sahip olduğunu göstermektedir.
Bugüne kadar geçerli olan paso ile ilgili yasa maddesinin son taşıma zammından sonra gündeme getirilmesi Belediyenin başta amblem, otomobil galerileri, doğalgaz sayaçları gibi konularda takındığı yasa tanımazlığının ve yasaları işine geldiği gibi uygulamasının diğer bir göstergesidir.
Bu konuda taşıma araçlarında ve metro girişlerinde sık sık tartışmalar yaşanmaktadır.
Soruna çözümün ilgili bakanlık ve YÖK tarafından getirileceğini umuyorum. Ayrıca kısıtlı bütçelerle eğitimine devam eden binlerce öğrenciye bir de paso çıkartmak için eziyet çektirilmesi ve masraf yaptırılmasının mantığını anlamakta güçlük çekiyorum.
Sinan YÖRÜKOĞLU

KISA...KISA...


GAZİ Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi El Sanatları Eğitim Bölümü’nün düzenlediği “El Sanatları ve Gençlik” konulu öğrenci projelerinden oluşan el sanatları sergisi, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Sanat Galerisi’ndeki sergi 12 şubata kadar izlenebilir.

ESAM Çarşamba Konferanslarında Prof.Dr. Oya Akgönenç’in katılacağı “Emperyalizm’in Kıskacında Keşmir” başlıklı toplantı yarın 19.00’da ESAM Konferans Salonu’nda.

MARMARA depreminde eşi ve kızıyla birlikte yitirilen eğitimci-yazar Beşir Göğüş 95. doğum gününde 12 şubat cuma 17.30’da Kavaklıdere İTÜ Evi’nde yapılacak; “Dil Derneği Beşir Göğüş Ödülü” töreni ve “Ortak Dil Türkçeyle Eğitim” açıkoturumuyla anılıyor. Yöneten: Sevgi Özel. Konuşmacılar: Prof.Dr. Necdet Adabağ, Prof.Dr. Ahmet Kocaman, Hülya Küçükara. Dinleti: Eren Süalp. (Bütün dilseverler çağrılıdır)

GÜNÜN SÖZÜ

“Aradığını bilmeyen bulduğunu anlamaz.”
(C.Bernard)
Yazarın Tüm Yazıları