Parçalı bulutlu

BEŞİKTAŞ üç tane lig maçını üst üste kaybetti. Arada Malmö maçı geçildi. Dün akşamki oyun, Beşiktaş için önemliydi. İnönü’deki stres Rıza’nın ağızına bakarak, ‘Bir maça bağlı’ dediğine göre inşallah o da atlatılmıştır.

Beşiktaş bana göre parçalı bulutlu bir futbol oynadı. Oyunun tamamını iyi oynadı denemez. Zaman zaman iyi şeyler yaptılar. Ve şimdiye kadar denenmemiş kadar da şut atıldı. Beşiktaş defansı hayrettir, tek tek bakıyorum iyi adamlardan kurulu. Hep beraber nasıl oynadıklarına bakıyorum iyi değil. Bu hakikatten hayret ki hayret. Yenilen iki gol var. Birincisi tamamiyle defans hatası. İkinci yenilende kaleci Murat’a diyeceklerim var. Bak benim güzel kardeşim; adamın o topa vurduğu yerden telgraf çeksen bir günde gelir. Yerinde dursan kafayla çıkarırsın. Beşiktaş’ta oynayan kaleci bu golü yemez.

Rıza, Cordoba varsa, başkası oynamaz. Hastaysa, sakatsa bilmem. Ama sağlamsa oynar. Rıza’ya bir sitemim daha var. Ahmed Hasan’ı sahadan aldığın dakikaya kadar yalnız Beşiktaş’ın değil, sahanın da en iyi oyuncusuydu...

Önemli bir 3 puan

Bir de santrfor farkı var. Oynadığı kısa dönem içinde Ailton 3 defa topla buluştu. Üçü de hedefi buldu. Biri direğe, ikincisi kaleciye, üçüncüsü fileye gitti. Youla oyunda kaldığı süre içinde istediği bir tek top buldu, onu da gol yaptı. Demek ki, içeride ve deplasmamda kullanacağın iki tane santrfor tipin var.

Okan yaşına göre çok fazla koşuyor. Orta sahada iyi pres yapıyor. Ve Beşiktaş’a faydalı oluyor. İbrahim Akın, son 15 dakikada oyuna girdi. Beşiktaş’ın en iyi oyuncusu oldu. Bu çocuğa formalardan birini vermek lazım.

Maçın hakemi o kadar ters düdükler çaldık ki, tabbi ki bu da faulün doğrusunu, eğrisini ayıramamasından geliyor.

Samsun bu ligin mütevazi takımlarından biri. Duran topların dışında hani şu da kaçar mı dedirten bir pozisyonları yok. Ama oyunu çirkinleştirmeden ve futbolun müsade ettiği kadar top oynadılar. Benim gördüğüm kadarıyla da bu ligde düşermiyim, kalırmıyım hesapları içinde olmazlar.

Şimdi milli maç dolayısıyla 15 gün futbol molası var. Rıza bu 15 gün içinde takımı daha iyi hazırlayacaktır. Oynanacak ilk maç İnönü’da Kayseri. İşte dün akşaki üç puan bunun için çok önemli.
Yazarın Tüm Yazıları