Özkurt: UEFA ikili tutum sergiliyor

Güncelleme Tarihi:

Özkurt: UEFA ikili tutum sergiliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2011 16:12

Fenerbahçe’yi CAS’a intikal eden davada temsil eden avukat Emin Özkurt çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Radyospor’da Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Özkurt, “Fenerbahçe’ye yapılan haksızlıkların usül açısından bilincindeyiz. Dolayısıyla kazanacağımıza dair çok güçlü umudumuz var. Ayrıca, önümüzdeki haftalarda şike soruşturmasıyla ilgili iddianame çıkacak. Tüm Türkiye’nin şunu bilmesini istiyorum. CAS’a yaptığımız başvuruyla iddianamenin açıklanması arasında hiçbir bağlantı yoktur. İddianame çıktıktan sonra yine durumun davamızı etkileyeceği yorumlara yapılacaktır. Bunlardan kimsenin etkilenmemesi gerekir; çünkü iddianame savcılar tarafından subjektif biçimde ortaya konmuş bir iddiadır. Dolayısıyla iddiane açıklandıktan sonra gördünüz mü neler yapılmış şeklinde bir yaklaşım içerisine girmek son derece sakıncalı olur.

Türkiye’de iddianamesi mahkeme tarafından kabul edilip, yargılanmasına başlanan her davanın yüzde 54’ü beraatle sonuçlanıyor. Bu şu demek her 10 kişiden 54’ü boş yere mahkeme kapılarına gidiyor. Avrupa’da ise bu oran sadece yüzde 5” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

UEFA İKİLİ BİR TUTUM SERGİLİYOR 

Özkurt, “Sion’un dava konusuyla bizimkisi farklı; ancak UEFA, ortaya çıkabilecek sonuçlar itibariyle emsal teşkil edebilecek bu davada iki farklı tutum sergiliyor. UEFA’ya başvurup 1 ay önce,, Şampiyonlar Ligi’nde yer almak istediğimiz söyledik; ancak  bunun UEFA mevzuatına aykırı olduğunu söylediler. Ayrıca her hangi bir takımı Şampiyona’ya almamız, o şampiyonadaki diğer takımlar için hak doğurucu etkide bulunur”’ dediler. Ancak, İsviçre Kulübü Sion’un Avrupa Ligi’ne tekrar alınma talebini bir takım olumlu ihtimalleri de sıralayarak, CAS’tan da olumlu sonuç çıkması durumunda kabul edebileceklerine belirttiler” diye konuştu.

TÜRK TAKIMINA FARKLI, İSVİÇRE TAKIMINA FARKLI MUAMELE

Emin Özkurt, “UEFA farklı iki ülkenin takımının aynı talebine farklı yanıt vermiş oldu. Konular farklı; ama taleplerin aynılığı söz konusudur. Sebep farklı olsa bile süreç içerisinde dosyalarınız bir başka dosyayla emsal teşkil ediyor olabilir. Biz buna dayanarak hareket ediyoruz. Çifte standart var mı yok mu? Bunu kamuoyunun taktirine bırakmak gerekir.  Bir Türk takımının hemen hemen aynı konuyla yapmış olduğu bir başvuru öteki taraftan bir İsviçre takımının aynı içerikte başvurusu, birine kesin bir dille ‘hayır’ yanıtı veren UEFA, ikicisinde ise olabilirlikleri sıralayan bir UEFA; iki farklı kuruluşa bu kadar farklı bir muamele yapmasının başka bir mantığını göremiyorum. Üstelik Sion hakkında UEFA disiplin komisyonunun kararı var; oysa Fenerbahçe hakkında bir disiplin süreci yürütülmüş değil. Buna rağmen UEFA Sion’u dinliyor, savunma alıyor. Fenerbahçe’ye savunma hakkı tanımadı. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 6. Maddesinde belirtildiği gibi savunma hakkı kutsaldır” dedi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE ASIL OLARAK MANEVİYAT MÜCADELESİ VERİYOR

Avukat Özkurt, “CAS’a başvurumuzdaki temel amaç Fenerbahçe’nin çiğnenmiş itibarının yeniden tesis edilmiştir. UEFA tarafından Fenerbahçe’ye deva görülen muamele, her hangi bir savunma alınmadan, TFF kullanılarak Şampiyonlar Ligi’nin dışında bırakılması, bu kararın ağırlığına karşı duruyoruz. Fenerbahçe burada bir maneviyat mücadelesi veriyor. Elbette Şampiyonlar Ligi’nde bırakılma kararı maddi kayıplara da neden oldu. Bunun da bir şekilde tazmini gerekiyor. Bunun da talebini CAS’ta yaptık” ifadelerini kullandı.

UEFA’NIN HATALARI KABUL EDİLEMEZ NOKTAYA ULAŞTI

Avukat Özkurt, UEFA’nın hatalarının hat safhaya ulaştığını belirterek, “Realite bizi şunu gösteriyor. UEFA ciddi anlamda eleştirilen bir kurum haline geldi. Yaptığı uygulamalardaki farklılık nedeniyle. Artık tahammül edilemez bir noktaya geldi. Eğer salt hukuki temeller üzerinde bir karar verildiği taktirde Fenerbahçe’nin bu davadan başarılı çıkmaması için hiçbir neden yok. Ancak lobi v. Girişimler söz konusu olabilir. Ancak bir hukukun galip geleceği bir dünyada yaşamak istiyoruz. Bu nedenle CAS hakemlerine ve yargısına güveniyoruz. İnanıyoruz ki alacağımız olumlu sonuç Türk futbolu açısından önemli olacak. Takımlarımız bundan  böyle haklarını daha güçlü biçimde arayacaklar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!